Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Április 25. 12:43, kedd | Kék hírek
Forrás: mti

Leszúrta és elásta ivócimboráját egy zalai férfi

Leszúrta és elásta ivócimboráját egy zalai férfi

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Zala Vármegyei Főügyészség azzal a férfivel szemben, aki 2021 decemberében ittas állapotban bántalmazta, késsel megölte, majd elásta a nála tartózkodó hajléktalan ismerősét - tájékoztatott a főügyészség.

Az 55 éves, büntetlen előéletű férfi baráti viszonyban volt azzal a Nagykanizsához közeli faluban élő férfivel, aki másfél évtizede hajléktalan, és rendszeresen a vádlott lakóházában húzta meg magát. A lakhatásért cserébe a sértett nyugdíjából rendszeresen vásárolt a vádlottnak élelmiszert és alkoholt, de a két férfi között gyakoriak voltak a veszekedések, ilyenkor a vádlott rendszeresen bántalmazta a sértettet.

Amikor 2021 decemberében a sértett - miután a helyi kisboltban élelmiszert és bort vásárolt - betért a vádlotthoz, a két férfi italozni kezdett. Az esti órákra lerészegedett vádlott szexuálisan próbált közeledni a sértett férfihez, aki azt elhárította, mire a vádlott a visszautasítás miatti dühében az ágyról lelökte és többször megrúgta a földön fekvő férfit.

Ezt követően a vádlott a sértettet az ágyra emelte, majd a háton fekvő férfi testére térdelt, és az éjjeliszekrényről magához vett egy kést, amivel a férfit kétszer hasba szúrta. Ezt követően lelökte az ágyról az eszméletét vesztett sértettet, majd az állapotával nem törődve elaludt.

Másnap reggel észlelte csak, hogy a férfi meghalt, de nem törődött vele, elindult dolgozni. Csak este tért haza, majd a késő éjszakai órákban a lakóháza hátsó részén gödröt ásott, a holttestet abban eltemette, áldozata ruházatát pedig elégette.

A sértett eltűnése a helyi kisboltot üzemeltető - a férfit élelmiszerrel és ruházattal rendszeresen támogató - nőnek tűnt fel, aki értesítette a hatóságokat, akik egy hónappal később a vádlott kertjében elásva megtalálták a holttestet.

A Zala Vármegyei Főügyészség többszörösen minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfivel szemben. Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri és a tárgyaláshoz való jogáról lemond, az ügyészség húsz év fegyházbüntetés kiszabását indítványozza vele szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.