Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Augusztus 31. 11:39, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Legendák éjszakája Cegléden

Legendák éjszakája Cegléden

Péntek este a magyar könnyűzene két utánozhatatlan képviselője látogat el városunkba, hogy zenéjükkel életet csepegtessenek a mindennapoktól megfáradt közönség szívébe.

A hangulatról két zenei kiválóság, Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor kettőse gondoskodik. A duó péntek este a Jazz Cafe-ban lép majd színpadra, ahol minden körülmény adott egy igazi hangulatos nyár végi latin esthez.

Azt hiszem, hogy a két remek zenész neve még a fiatalabb közönség előtt sem ismeretlen. Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor túlzás nélkül sorolható a ma élő zenei legendák közé.

Tátrai Tibor

A magyar rock gitáros, zeneszerző (becenevén: Tibusz) 1968-ban még egy félnehézsúlyú ökölvívó volt, aki szabadidejében iskolai zenekarokban játszott.
Tudását a kor legnagyobb gitárosa, Radics Béla tökéletesítette, akivel egy zenekarban zenéltek.
A várt siker nem maradt el, a fiatal zenész később olyan együttesekben játszott, mint a Syrius, a Generál vagy a Hobo Blues Band, hogy csak néhányat említsek.
Saját, egyéni hangzásvilágot képviselő zenekarát a híres Tátrai Band-et 1987-ben alapították. A tavaly Liszt Ferenc díjjal is kitüntetett zenész megannyi év távlatából mit sem veszített lendületéből és a zene iránt érzett végtelen szeretetéből.

Szűcs Antal Gábor

Szűcs Antal Gábor (ismertebb nevén: Totya) iskolásévei alatt egy országos hírű un. „utánzó zenekar” tagjaként kezdte pályafutását, majd több zenekart követően olyan együttesekben játszott, mint a Hungária, vagy a Skorpió.
A szintén gitáros, zeneszerző hamar megtalálta egyéni stílusát, s tehetségét többen is felismerték. Tátrai Tiborral kötött barátságát is a zene közös szeretette alapozta meg.

 Latin Duó

1999-ben Tibuszt megkérték egy televíziós műsorban, hogy a beszélgetés mellett gitározzon is egy keveset. Mivel egymagában nem szívesen muzsikál, régi jó barátját, Szűcs Antal Gábort hívta el a felvételre és latin zenét játszottak. Méghozzá olyan jól és megkapóan, hogy hirtelen igény támadt a még létre sem jött produkcióra. Az időközben megalakult duó 2000-ben mutatkozott be először a közönségnek.

A két gitáros sikere töretlennek ígérkezett, még abban az évben még négy fesztiválon játszottak. A következő évben már rendszeresek voltak a koncertek, valamint egyre több vidéki fellépésre került sor. A zenészpárosnak azóta három stúdióalbuma, valamint egy koncertlemeze jelent meg.

A Jazz Cafe szeretettel várja minőségi zenére éhes közönségét a péntek este 9 órakor kezdődő Latin Duó koncertre. A két zenészlegenda közös produkciója felejthetetlen szórakozást ígér a műfaj kedvelőinek.
 

Címkék: jazz cafe

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció