Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Május 17. 12:11, vasárnap | Helyi
Forrás: cegled.hu

Lakossági tájékoztató

Lakossági tájékoztató

Cegléd Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a vonatkozó Kormányrendeletek értelmében a kijárási korlátozás - Budapest kivételével - Magyarország egész területén 2020. május 18-tól megszűnik.

E naptól kezdődően Cegléd városában az alábbi szabályozások lesznek érvényben:

- A 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja. A megjelölt helyeken és időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag ezek a személyek tartózkodhatnak

- A belvárosi piac esetében érvényben lévő intézkedésekben változás nem történik. A 65. életévüket betöltött személyek továbbra is kizárólag 8.00 óra és 10.00 óra között látogathatják a piacot.

- A szabadtéri játszótereket, kondiparkokat megnyitjuk. Kérjük, hogy ezen helyszínek látogatásakor fokozott figyelemmel legyenek egymásra.

- A strand és a szabadtéri fürdő nyitva tarthat és látogatható.

- A városban működő valamennyi üzlet a veszélyhelyzet elrendelése előtti nyitvatartási idejében tarthat nyitva, és a vásárlók által látogatható.

- A vendéglátó üzletek - így különösen az étterem, a szálloda, a kávézó, a cukrászda, a büfé, a presszó - kinyithatnak. Ezen üzletek belső helyiségeiben és külső részeiben (kerthelyiség, terasz) a tartózkodás és a megrendelt étel, ital elfogyasztása A vendéglátó üzletekben foglalkoztatottak számára a szájat és orrot eltakaró eszköz használata kötelező azokon a területeken , amely a vendégek által látogatható. A 1,5 méteres védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosítása a vendéglátó üzlet üzemeltetőjének kötelessége, a védőtávolság betartása minden vendég számára kötelező!

- A városban működő szálláshelyek fogadhatnak vendéget, a vendégek számára az ott tartózkodás megengedett.

- A temetések és a vallási közösségek szertartásai megtarthatók.
2020. május 31. napjáig a Hivatalban megrendezésre kerülő polgári házasságkötéseken - a házasulandókat és a tanúikat kivéve - legfeljebb 20 fő vehet részt. 2020. június 1. napjától a házasságkötéseken megjelent személyek számát a házasságkötő terem befogadóképessége limitálja.

- 2020. június 1. napjától a temetést, valamint a házasságkötést követő családi rendezvény megtartható, ha a résztvevők száma nem haladja meg a 200 főt.
A házasságkötés és az azt követő rendezvény ugyanezen naptól kezdve vendéglátó üzletben valamint szálláshelyen is megtartható, és azon zenés szolgáltatás biztosítható.

- Szigorú higiénés szabályok és alapelvek betartása mellett fokozatosan újraindulnak a háziorvosi, házi gyermekorvosi, védőnői ellátások, a fogászati alapellátás és szakellátás, a járóbeteg szakellátás és a diagnosztikai ellátások.Ez még nem jelenti a vészhelyzet előtti betegellátási rendhez való visszatérést! Minden ellátási formában törekedni kell továbbra is a távkonzultációval történő ellátásra. A rendelőben történő, személyes találkozással járó vizsgálatokra (előzetesen telefonon, e-mail-en vagy az orvos által meghatározott egyéb elektronikai felületen történt) távkonzultációt követően kerülhet sor időpont egyeztetés után.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a kijárási korlátozás megszűnik, azonban a veszélyhelyzet továbbra is fennáll! A korlátozások feloldását illetően a fokozatosság elvét követjük.

A 168/2020. (IV.30.) Korm.rendelet 2.§-a értelmében az előírt 1,5 méteres védőtávolság megtartandó, és az üzletekben, tömegközlekedési eszközökön az orrot, szájat eltakaró eszköz használata kötelező.

A szabályok betartását a rendőrség és a közterület-felügyelet ellenőrzi!

Kérjük kísérjék figyelemmel a városi honlapon és Cegléd város hivatalos Facebook oldalán megjelenő tájékoztatókat és információkat.

Cegléd Város Önkormányzat

Forrás: cegled.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció