Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Február 09. 14:20, kedd | PR

Különleges hangulatot ad a fém falburkolat

Különleges hangulatot ad a fém falburkolat

Ha felújítás előtt állsz, érdemes néhány különleges megoldást mérlegelni. A lakás hangulatát teljesen meg tudja változtatni egy fém falburkolat.

Hoztunk néhány ötletet, ami segíthet az igazán egyedi belső tér kialakításában.

A nemrég megnyitott lakásfelújítási támogatások segítséget nyújthatnak, hogy merj nagyobbat álmodni a lakás belső világának megújításában. A különlegesebb megoldások költségesebbek ugyan, de ha megtalálod a megfelelő dizájn elemet, teljesen meg tudja változtatni az otthonod hangulatát. Nem utolsó szempont emellett az sem, hogy egy minőségi anyagokkal felújított lakás értéke jóval magasabb, ha eladásra kerül a sor. Ha ilyen projektbe vágnál, különleges ötlet lehet például a fém falburkolat felrakása.

Különleges beltéri burkolatok

A különleges beltéri burkolatokra egy későbbi festésnél ugyan figyelni kell, de akár a fém falburkolat megóvása sem lehetetlen feladat, így bátran vágjunk bele a tervezgetésbe.

Többféle lehetőségünk van, ha a megszokottól eltérő módon szeretnénk feldobni otthonunkat. A különféle fa, kő, kerámia vagy fém falburkolatok egészen különleges hangulatot tudnak létrehozni. A természetes anyagok ilyen módon történő beltérbe integrálása egyszerre tud modern és tradicionális lenni.

Érdemes a külföldi belsőépítészeti kiadványokat és internetes fórumokat böngészni, mert számtalan itthon még kevésbé ismert megoldást és anyagot ismerhetünk meg, amit aztán kis utánajárással mi is meg tudunk valósítani.

A kevesebb több

Fontos ugyanakkor szem előtt tartani, hogy egy markáns dizájn elem használatakor a kevesebb több. Legyünk körültekintőek a választásnál, és kérjünk inkább látványterveket a gyártóktól, forgalmazóktól. Ne zsúfoljuk túl a lakást, és ne alkalmazzunk egymással esetleg nem illeszkedő dizájn anyagokat. Érdemes akár egy szakembert is bevonni a tervezésbe, a kivitelezésnél pedig mindenképpen kérjük hozzáértő ember segítségét.

Milyen helyiségbe javasoljuk?

A különleges burkolatokat elsősorban konyhába, fürdőszobába vagy nappaliba érdemes megálmodni, ott is a megfelelő méretű és pozíciójú felületet válasszuk ki. Az ilyen különleges beltéri felületek nagy méretű díszítő elemként funkcionálnak elsősorban, így használhatóságuk legtöbb esetben korlátozott.

Legyünk következetesek a tervezésnél. Ne üssék egymást a különböző helyiségekbe tervezett elemek, és ne vigyük túlzásba az alkalmazásukat. Egységes hangulatot teremthetünk azzal is, ha egy jól kiválasztott és pozícionált falburkolatnak csak egy-egy motívumát vagy részletet ismételjünk meg a másik helyiségben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.