Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Augusztus 02. 10:10, kedd | Belföld
Forrás: infoCegléd

Közlekedési hírek (2011-08-02)

Közlekedési hírek (2011-08-02)

Az elmúlt héten nagyon szerencsésen alakult területünkön a közlekedési helyzet. 8-ról 3-ra csökkent a bekövetkezett balesetek száma, ebből is mindössze 1 során volt személyi sérülés.

Július 25-én 22.05 órakor egy férfi gyalogolt Cegléden a Várkonyi István utcán. A Csutak Kálmán utcai kereszteződésnél feltehetően éppen át akart kelni az úttesten, amikor éppen az út közepén járt, érkezett egy személygépkocsi a Mizsei út felől a Kőrösi út irányába. A gyalogos nem vette figyelembe az érkező autót, amely őt ellökte , minek következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülésekei keletkeztek.

Amit még mindenképpen megjegyeznék, hogy sok gondot okoz a közlekedésben a szünidős gyerekek kerékpározási szokása. Vannak gyerekek aki szépen szabályosan közlekednek, de akadnak olyanok, akik minden közlekedési szabályt figyelmen kívül hagyva közlekednek, valószínűleg a szülei tudta nélkül. Kérem győződjenek meg azoknak a gyerekeknek a szülei , akik egyedül kerékpároznak, hogy tényleg tudják-e alkalmaznia a szabályokat, betartják-e azokat. Sokszor látni , hogy tényleg egy másodperc töredéke menti meg őket a komolyabb balesettől. Ennek ellenére, hogy szinte alig történt baleset a múlt héten, szinte mindig várható fokozott ellenőrzés , mely minden közlekedőre kiterjed.

Vigyázzunk, a változékony időjárás, a frontok fáradékonyságot , ingerlékenységet okozhatnak, mely észrevehető a közlekedésben is, figyeljünk erre, legyünk türelmesek.
 

Címkék: közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.