Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Május 05. 16:30, csütörtök | Belföld
Forrás: InfoCegléd

Közlekedési hírek (2011-05-05)

Közlekedési hírek (2011-05-05)

Közlekedés terén a stagnálás látható, átlagos számú baleset számról szerzett a rendőrség tudomást, 3 személy súlyosan, 2 könnyen sérült a múlt héten ilyen okból.

- Egy tehergépkocsi vezetője a koradélutáni órákban úgy fordult meg az Alszegi úton, hogy nem vette figyelembe az út forgalmát, és nem adott elsőbbséget az ott szabályosan közlekedő segédmotor kerékpárosnak, akivel összeütközött, szerencsére könnyű sérülése lett a motorosnak.

- Albertirsa lakott területén belül a Vasút úton egy balra ívelő útkanyarulatban egy motorkerékpáros nem megfelelően választotta meg a sebességét, ezért a kanyarban kisodródott, majd a korlátnak ütközött, súlyosan sérült, a helyszínről mentők szállították kórházba.

- Egy kerékpáros a késő esti órákban Újszilvásról Abonyba vezető úton a 4-es számú főúthoz érve úgy hajtott át azon, hogy nem adott elsőbbséget a közlekedési jelzőtábla ellenére a főúton közlekedő személygépkocsinak, akivel összeütközött, a kerékpárost a helyszínről súlyos sérülései miatt mentők kórházba szállították.

- Két személygépkocsi ütközött Csemőben az Iskoladűlő és a Ceglédi út kereszteződésében, mert az egyik nem adott a másik személygépkocsinak a jelzőtábla ellenére elsőbbséget, a vétlen autóban ketten súlyosan sérültek, az okozó vezető nem sérült.

 

Végül, a járdán nem lehet kerékpározni, sem a gyalogátkelőhelyeken. Gyalogátkelőhelyen szabályosan át kell tolni a kerékpárt. Ami fontos ez egy kétoldalú dolog, hiszen a kerékpárosoknak, gyalogosoknak is figyelni kell az autókra, azok közlekedését nem akadályozhatják, de az is sokat árulkodik, hogy ha egy gyalogost átengedünk a gyalogátkelőhelyen, gyakran láthatjuk, hogy ezt megköszöni, szinte meglepődik.

Szeretném felhívni a lakosság figyelmét, mint azt bizonyára sokan tudják, hogy 15 térfigyelő kamerát helyeztek el városunkban, ezek alapján a felvételek alapján a szabálytalanságot elkövetőkkel szemben eljárás kezdeményezésére kerülhet sor. Sarkalatos pontok: a stop táblánál meg kell állni, éppúgy a piros jelzésű közlekedési lámpánál, a gyalogosokat át kell engedni a zebrán, tilosban nem szabad parkolni, és sorolhatnám a többi szabálysértést, tehát ami szabálytalanságot a térfigyelő kamerán keresztül észlelnek a kollégák, az eljárást vonhat maga után, érdemes tehát a szabályokat betartva közlekedni,. Mint ahogy láthatjuk is, a balesetek jó része nem következne be, ha mindannyian így tennénk.      

Címkék: közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.