Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Április 27. 17:22, szerda | Belföld
Forrás: InfoCegléd

Közlekedési Hírek (2011-04-27)

Közlekedési Hírek (2011-04-27)

A fenti időszakban 9 esetben kellet a kollégáknak balesethez vonulniuk.

 2 súlyos sérüléses, 1 könnyű sérüléses, 2 anyagi káros balesethez és 4 esetben került sor jelentés írásra. A személyi sérüléses balesetek Cegléden, Albertirsán és Alberirsa külterületén történtek.

Cegléd lakott területén belül a Széchenyi úton a Szent Imre herceg utca felől a Felszegi út felé közlekedett ismeretlen személy egy személygépkocsival, amikor is az előtte, vele azonos irányba közlekedő személygépkocsit jobbról előzte meg, ezáltal az úttest menetirány szerinti jobb oldalán lévő parkoló sávban haladt egészen addig, míg egy ott parkoló jármű miatt vissza kellett térni a jobb oldali forgalmi sávba. Visszatérés közben azonban járműve bal hátuljával neki ütközött az ott szabályosan haladó megelőzött autó jobb oldalának. A baleset bekövetkezése után az okozó adatinak hátrahagyása nélkül ismeretlen helyre távozott, beazonosítása azóta megtörtént és az eljárás megindult vele szemben. A vétlen autó vezetője 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Albertirsa lakott területén belül a Vasút úton a Pesti út irányából a Vasútállomás felé közlekedett egy személy motorkerékpárral, aki egy balra ívelő útkanyarban nem megfelelően választotta meg a sebességét, ennek következtében  lehaladt   a menetirány szerinti jobb oldali járdára és az ott lévő korlátnak ütközött. A vezető 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett és az is megállapítást nyert, hogy alkoholtól befolyásolt állapotban vezette a motorkerékpárt. 

Albertrisa külterületén egy osztrák állampolgár az M5 autópálya felől a 4. főút Szolnok irányába közlekedett, amikor is feltehetőleg elalvás miatt lehaladt a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára. Ezt észlelve a kormányt balra rántva átsodródott a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol az út menti árokba csapódott és a tengelye körül többször megpördülve a gépjármű elejével a menetirányával ellentétes irányba állt meg.  A vezető súlyosan, míg 3 utasa könnyen sérült.

A fenti esetek ismeretében kérünk mindenkit, hogy alkoholtól befolyásolt állapotban ne vezessenek járművet, figyeljenek oda a megfelelő sebesség megválasztására, illetve amennyiben fáradtnak érzik magukat tartsanak pihenőt vezetés közben.     

Címkék: közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.