Városlista
2022. szeptember 28, szerda - Vencel

Hírek

2011. Február 14. 09:57, hétfő | Helyi
Forrás: Infó Cegléd

Kozák István ezüst, a diák csapat bronzérme.

Kozák István ezüst, a diák csapat bronzérme.

Tíz ország birkózói vettek rész hétvégén a Belgrádban hagyományos Ljubomir Gedzsa kötöttfogású viadalon. A magyar válogatottban helyet kapott a RESTART CVSE TS INTEGRÁL Birkózószakosztály két versenyzője is.

Kozák István a 60, Lőrincz Viktor a 74 kg-os súlycsoportban állt csatasorba. A rangos viadalon három orosz olimpiai bajnok is indult, Lőrincz Viktor rögtön az első fordulóban ki is fogta Varterez Szamurgasevet a Sydney olimpia bajnokát, aki 2-0, 7-0 arányban diadalmaskodott Lőrincz ellen. Ez a vereség nem is lett volna nagy probléma, hiszen elvárható lett volna, hogy az orosz bejut a döntőbe. Viszont nem ez történt a bajnokot az elődöntőben megállította a horvát Sztarcsevics, így Lőrincz nem került a vigaszágra. Jobb volt a sorsolása Kozák Istvánnak, aki előbb a bolgár Alexandrovot verte 2-1, 1-1 arányban, majd a görög Manulidisz felet diadalmaskodott 2-0, 7-0 -ra. Ezzel a két győzelemmel bejutott a döntőbe, ahol a szerbek kiválósága Davor Stefanek nyert 4-0, 6-0 arányban és szerezte meg az aranyérmet. A válogatott szakvezetőinek véleménye szerint Kozák jó úton halad, hogy méltón képviselje hazánkat a március végi Európa-bajnokságon.
Ismét dobogóra állhattak a ceglédi diák birkózók a szabadfogású országos csapatbajnokságon.
A tavalyi győzelem után, idén a bronzérmet sikerült begyűjteni a lelkes megfiatalított csapatnak, Kovács Béla és Szűcs András tanítványainak.
A bajnokságon az ország húsz legjobb szakosztálya mérte össze tudását, akiket négy csoportba sorsoltak, a csoportgyőztesek az első négy, a csoport másodikok, az V.-VIII. helyért mérkőzhettek. A ceglédiek magabiztosan nyerték a csoportküzdelmeiket.
Eredményeik: Vasas SC ellen 31-14, Túrkeve ellen 44-0, Dévaványa ellen 40-4, Tatabánya ellen 25-18, Következett a négyes döntő, itt egy újabb győzelem az Érdi Spartacus ellen 28-16, majd következett a két legerősebb csapat a Dorogi ESE és az Erzsébeti SMTK. Mindkét találkozón az 27-16-ra az ellenfél diadalmaskodott. Ez a bronzérem, így is szépen csillog, az ország sok szakosztálya megirigyelné. A csapat tagjai: Bíró Viktor, Kovács Árpád, Szivák József, Mohella Flórián, Török Tamás, Medgyes Viktor, Juhász Nándor, Juhász András, Kovács Béla, Kecskeméti Szebasztián, Dömök Péter, Veres László, Palásti Richárd, Kovács Gábor, Molnár Balázs, Deák Martin.

Szűcs András vezetőedző

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 27. 15:30, kedd | Helyi

40 éves Cegléd Barátainak Köre

2022. Szeptember 22. 15:47, csütörtök | Helyi

Ajándékkal indult az Autómentes Nap

Szeptember 22-én, az Autómentes Napon Cegléd Város Önkormányzata meghirdette a \"Tekerj a munkába/iskolába reggeli\" elnevezésű rendezvényt.

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Szeptember 20. 15:18, kedd | Helyi

Finisszázs