Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. December 24. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Könnyed karácsony

Könnyed karácsony

Az ünnepek alatt vendégségről vendégségre járunk. Mindenhol roskadásig rakott ünnepi asztal, ínycsiklandó ízek és illatok, a túlzott visszautasítás pedig illetlenség. Valóban elkerülhetetlen az ünnepi túlsúly?

Az ünnepek egyik fénypontja a karácsonyi ebéd vagy vacsora, amikor a szépen megterített asztal mellett összegyűlt rokonság közösen eszi magát degeszre. S mint, hogy jó magyar ételeink nem fukarkodnak a kalóriákkal, bizony könnyen elnehezülhetünk a több napos evődömping alatt.

Táplálkozástudósok szerint az ünnepek során akár 28.000 pluszkalóriát is felszedhetünk magunkra. Ez a szám borzasztóan hangzik, de rá megoldás, hogy úgymond „ a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon”.

Néhány apró trükkel sokat könnyíthetünk az ünnepek utáni edzésprogramunkon:

1. A finom falatoknak lehetetlen ellenállni, de nem is kell. Együnk mindenből, de CSAK MÉRTÉKKEL!

2. Ilyenykor karácsonykor olyan ételeket eszünk, melyeket az év többi részében kevesebbet fogyasztunk, ezért hajlamosabbak vagyunk a habzsolásra. Ha lehet ne tömjünk mindent azonnal magunkba, TARTSUNK EGY KIS SZÜNETET A FOGÁSOK KÖZÖTT!

3. VIGYÁZZUNK AZ ALKOHOLLAL! Ez ugyanis fokozza az étvágyat, így észrevétlenül is többet fogyasz-tunk, mint amennyi megengedhető lenne.

4. Az ünnepek alatt nem csak a bevitt kalóriamennyiség okoz problémát, hanem a hosszan tartó mozgáshiány is. Nem csak a téli sportok, de egy RÖVID SÉTA is sokat segíthet az ételektől elnehezült szervezetünknek.

5. FELESLEGES A SANYARGATÁS! Ha az ünnepek alatt könnyed, viszonylag kalóriaszegény reggelit fogyasztunk, kevésbé lehet megterhelő egy nagy ebéd, vagy esti vacsora.

Ha a fenti szabályokat betartjuk nem lesz gondunk az ünnepek utáni mérlegre álláskor és bizonyosan sok felesleges verejtéktől kíméljük meg magunkat. Az ünnepek alatt felszedett plusz kilók nem csak esztétikailag, de egészségügyi szempontból is veszélyesek lehetnek!


Címkék: karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció