Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Április 27. 09:45, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Klebelsberg Központ: hamarosan 22 ezer tablet érkezik az iskolákba

Klebelsberg Központ: hamarosan 22 ezer tablet érkezik az iskolákba

A kormány 22 ezer tabletet biztosít ingyenesen a tankerületi központok által fenntartott általános iskolák számára, az eszközök májusban érkeznek az intézményekhez - közölte a Klebelsberg Központ csütörtökön az MTI-vel.

A Központi Statisztikai Hivatal által a 2022. évi népszámlálás során használt infokommunikációs eszközök az alsó tagozatos tanulók digitális kompetenciafejlesztését segítik majd - írták.

A tájékoztatás szerint a tabletek kiosztását a Klebelsberg Központ koordinálja, mind a hatvan tankerületi központ április végéig megkapta az eszközöket, amelyek májusban jutnak el a köznevelési intézményekhez. Az eszközöket nem a tanulók, hanem az intézmények kapják, így több osztály is tudja azokat használni.

"Az új tabletek elsősorban azokba az általános iskolába kerülnek, ahol alacsonyabb a digitális eszközellátottság, magas a hátrányos helyzetű tanulók aránya, és ahol az intézmény vállalja, hogy az oktatás során a tableteket rendszeresen használni fogja" - tudatta a Klebelsberg Központ.

A fotó illusztráció -baptistaoktatas.hu

Címkék: iskola, tablet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott