Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 13. 11:37, kedd | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Kikapott az ígéretesen kezdő Lőrincz Tamás

Kikapott az ígéretesen kezdő Lőrincz Tamás

Lőrincz Tamás embert próbáló küzdelemben maradt alul az isztambuli kvalifikációs világverseny tegnapi nyolcaddöntőjében.

A birkózó világbajnokság tegnapi nyitónapján került sor a 66 kg-ban induló Lőrincz Tamás csatájára is, aki magabiztosan kezdett. A 2006-ban Európabajnok ceglédi sportoló könnyedén győzte le első két ellenfelét, a spanyol Ismael Navarro Sanchezt, majd a tavaly Eb-ezüstérmes román Ion Iulian Panait.

A két büszke győzelem után a grúz Manucsar Chadajával kellett megküzdenie a fiatal sportolónak. Az első menetben nem történt értékelhető akció. Elsőként a grúz térdelt le, ebből azonban azonnal kiszabadult és felállt, így Lőrincz elvesztette az első felvonást (0-1). Chadaja a következő menetben kisívű dobással egypontos előnyre tett szert, de Lőrincz addig űzte-hajtotta, amíg földre nem kényszerítette grúz ellenfelét. A bírák azonban hosszas videózás után úgy ítélték, hogy az akció 90 másodperc után történt, amikor már Lőrincznek keltett volna letérdelnie. Tamás még ekkor sem adta fel, kiszabadult, s álló helyzetben addig kergette a grúzt, amíg mögé nem került, ezzel pedig sikerült egyenlítenie. Az a két perc azonban valószínűleg túl sokat kivett belőle, mert a folytatásban sem állásból, sem térdelőhelyzetből nem tudott mit kezdeni Chadajával, aki így továbbjutott.
Mindent összevetve büszkék lehetünk a ceglédi sportolóra, aki mindent megtett a továbbjutásért.
Az elvesztett küzdelem után azonban érdemes Lőrincz grúz ellenfelének szurkolni, hiszen Tamás vigaszágon még tovább juthat, ha Chadaja egészen a döntőig menetel.

A mai napon még két ceglédi sportolóért, Kozák Istvánért és Lőrincz Viktorért izgulhatunk, akik most mérik össze erejüket a továbbjutásért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem