Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Május 02. 13:02, kedd | Belföld
Forrás: mti

Kiállítás nyílik Budapesten a Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója alkalmából

Kiállítás nyílik Budapesten a Magyar Honvédség megalakulásának 175. évfordulója alkalmából

A Magyar Honvédség múltjába, jelenébe és jövőjébe enged bepillantást a fővárosi Bálnában nyíló, 175 éves a magyar honvédség című kiállítás - mondta a honvédelmi miniszter kedden Budapesten.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf arról beszélt, hogy új útra lépett a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, amikor arra vállalkozott, hogy nem hagyományos módon mutassa be a 175 éves Magyar Honvédség múltja mellett kiemelten a jelenét, és bepillantást adjon a jövőjébe is.

A kiállítás megmutatja, hogy a honvédség ügye nem távoli, elvont és nehezen érthető tevékenység, hanem a mindennapi életünk része, már csak a szomszédban zajló orosz-ukrán háború miatt is, amely a biztonságérzetünket nagymértékben megváltoztatta - fogalmazott a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte, a kiállítás élményt ad, elvezet a huszároktól egészen 21. századi, digitális haderő mindennapjaihoz, hiszen megtekinthető egy Zalaegerszegen gyártott harci jármű, és harci robotkutyával is lehet találkozni.

A kiállítás május 9-től látogatható, a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött - közölték a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.