Városlista
2023. december 6, szerda - Miklós

Hírek

2011. Június 09. 08:36, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoCegléd

Két év eltiltást kapott Ungvári Attila

Két év eltiltást kapott Ungvári Attila

Az év elején kirobbant doppingügy miatt a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség kétéves eltiltással sújtotta a 73 kg-os súlycsoportban érdekelt Ungvári Attilát, aki így nem indulhat a londoni olimpián.

A magát ártatlannak való versenyző fellebbez a már májusban meghozott, de csak most nyilvánossá vált ítélet ellen. A magyar cselgáncs szövetség attól félve, hogy esetleg súlyosbíthatják az ítéletet, nem fellebbez. Ungvári Attilának egy januári és egy februári versenyen vizsgált eredményeiben találtak doppinglistás anyagokat, melyek elmondása szerint önhibáján kívül kerültek szervezetébe. Valaki feltehetően szándékosan csempészte italába a tiltott szereket, amiért a szövetség ismeretlen tettes ellen feljelentést is tett. Az kirobbanását követően Ungvári és edzője, Bíró Tamás is poligráfos vizsgálatnak vették alá magukat, aminek eredménye a sportoló ártatlanságát támasztotta alá. Tabara Sándor, az UTE szintén 73 kg-ban induló versenyzőjének neve már többször felmerült az ügy kapcsán, mint lehetséges gyanúsított, a sportoló és ügyvédje azonban cáfolta az ellene felhozott vádakat.

A mostani döntés értelmében a magyar cselgáncsozó büntetése 2013. március 7-én jár le. Az IJF akkor törli az eltiltást, ha a magyar rendőrség perdöntő bizonyítékokat szolgáltat Ungvári ártatlanságáról. Mindemellett a versenyző három eredményét - a Hungária Kupa első, a párizsi Grand Slam-viadal második és a bakui Vk harmadik helyezését - is törölte.

Címkék: judo, ungvári attila

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 06. 12:08, szerda | Helyi

»Őt dicsérte koldus, árva, emlékezzünk jóságára!«

2023. November 28. 14:54, kedd | Helyi

Az év tanárait köszöntötték

2023. November 27. 10:35, hétfő | Helyi

Cipősdoboz akció

2023. November 21. 15:42, kedd | Helyi

Megérkezett a város karácsonyfája