Városlista
2023. december 6, szerda - Miklós

Hírek

2011. Május 06. 09:40, péntek | Helyi
Forrás: InfoCegléd

Két év eltiltással fenyegetik Ungvárit

Két év eltiltással fenyegetik Ungvárit

A Magyar Judo Szövetség nem vár a végtelenségig, hogy a magyar rendőrség lezárja Ungvári Attila ügyét.

A Magyar Judo Szövetség bejelentette, hogy záros határidőig vár arra, hogy a magyar rendőrség lezárja a nyomozást Ungvári Attila dopping ügyében. Amennyiben a nyomozás túl hosszú idegig húzódik, akár 4-8 éves eltiltás is várhat a ceglédi sportolóra. A Népszava online-nak sikerült megtudni a nemzetközi szövetség illetékeseitől, hogy az EB- győztes sportolót akkor is csak maximum kétéves eltiltás fenyegeti, ha a hazai bűnüldöző szervek nem tudják határidőn belül lezárni az ügyet.

Mindeközben a MJSZ fegyelmi eljárást indított Taraba Sándor ellen. Az UTE dzsúdósát azzal gyanúsítják, hogy ő csempészett doppingszert Ungvári Attila italába. Taraba Sándor klubja úgy döntött, hogy a botrány lezárultjáig nem nevez cselgáncsozókat a nemzetközi versenyekre. Taraba keddi sajtótájékoztatóján cáfolta az ellene emelt vádakat. A sportoló két poligráfos vizsgálatnak is alávetette magát saját igazának védelme érdekében, melynek eredményét most nyilvánosságra hozták. Mind a két vizsgálat Taraba Sándort igazolta. Taraba a kérdésekre őszintén válaszolt, de a hazugságvizsgálat eredményei nem számítanak perdöntő bizonyítéknak. Arra a kérdésre, hogy tudja-e ki lehetett az, aki doppingszert csempészett Ungvári Attila italába, azt válaszolta, szerinte a sportoló maga.
Taraba Sándor ügyvédje, Dr. Kőrösi Tibor is visszautasította a vádakat, ill. elmondta, hogy a sportoló a tatamin szeretne győzni, nem pedig a sajtóban.

Címkék: judo, ungvári attila

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 06. 12:08, szerda | Helyi

»Őt dicsérte koldus, árva, emlékezzünk jóságára!«

2023. November 28. 14:54, kedd | Helyi

Az év tanárait köszöntötték

2023. November 27. 10:35, hétfő | Helyi

Cipősdoboz akció

2023. November 21. 15:42, kedd | Helyi

Megérkezett a város karácsonyfája