Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Május 06. 09:40, péntek | Helyi
Forrás: InfoCegléd

Két év eltiltással fenyegetik Ungvárit

Két év eltiltással fenyegetik Ungvárit

A Magyar Judo Szövetség nem vár a végtelenségig, hogy a magyar rendőrség lezárja Ungvári Attila ügyét.

A Magyar Judo Szövetség bejelentette, hogy záros határidőig vár arra, hogy a magyar rendőrség lezárja a nyomozást Ungvári Attila dopping ügyében. Amennyiben a nyomozás túl hosszú idegig húzódik, akár 4-8 éves eltiltás is várhat a ceglédi sportolóra. A Népszava online-nak sikerült megtudni a nemzetközi szövetség illetékeseitől, hogy az EB- győztes sportolót akkor is csak maximum kétéves eltiltás fenyegeti, ha a hazai bűnüldöző szervek nem tudják határidőn belül lezárni az ügyet.

Mindeközben a MJSZ fegyelmi eljárást indított Taraba Sándor ellen. Az UTE dzsúdósát azzal gyanúsítják, hogy ő csempészett doppingszert Ungvári Attila italába. Taraba Sándor klubja úgy döntött, hogy a botrány lezárultjáig nem nevez cselgáncsozókat a nemzetközi versenyekre. Taraba keddi sajtótájékoztatóján cáfolta az ellene emelt vádakat. A sportoló két poligráfos vizsgálatnak is alávetette magát saját igazának védelme érdekében, melynek eredményét most nyilvánosságra hozták. Mind a két vizsgálat Taraba Sándort igazolta. Taraba a kérdésekre őszintén válaszolt, de a hazugságvizsgálat eredményei nem számítanak perdöntő bizonyítéknak. Arra a kérdésre, hogy tudja-e ki lehetett az, aki doppingszert csempészett Ungvári Attila italába, azt válaszolta, szerinte a sportoló maga.
Taraba Sándor ügyvédje, Dr. Kőrösi Tibor is visszautasította a vádakat, ill. elmondta, hogy a sportoló a tatamin szeretne győzni, nem pedig a sajtóban.

Címkék: judo, ungvári attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció