Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 16. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jön az árfolyamgát bumm!

Jön az árfolyamgát bumm!

Szakértők szerint az év végéig megközelítőleg a jogosultak 50-70 százaléka kerülhet bele az árfolyamrögzítés rendszerébe, azaz októberben-novemberben árfolyamgát bumm várható - hangzott el Szegeden, az árfolyamrögzítésről tartott sajtótájékoztatón.

Az árfolyamrögzítésről tartott sajtótájékoztatót a Pénzügyi Tanácsadók Európai Szövetségének (EFOFA) elnöke, Dr. Patkós Róbert, a Top Finance szegedi irodájában. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a devizahitelesek nincsenek tisztában azzal: hogyan tudnának könnyíteni a hitel visszafizetési gondjaikon.

Patkós ennek okát abban látja, hogy kevés információ jut el az érintettekhez vagy egyáltalán nem is kerül sor a tájékoztatásra. Így a sajtó képviselőihez fordult, hogy minél több jogosulthoz eljusson az árfolyamgát lehetősége. Magyarországon jelenleg 610 ezer devizahiteles jogosult az árfolyamrögzítésre, de a Magyar Bankszövetség adatai szerint csupán 71 ezer hitelezett élt az árfolyamrögzítés lehetőségével.

A szövetség elnöke azt tanácsolja, hogy a hitelesek egyeztessenek egy független pénzügyi tanácsadóval, mielőtt felkeresnék bankjaikat. Az árfolyamgáttal minden egyes devizahiteles jól járhat, akár 400-500 ezer forinttal is kevesebbet kell így visszafizetniük a bankjuknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.