Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 28. 10:59, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Jobbik: termelést támogató adórendszert vezessenek be!

Jobbik: termelést támogató adórendszert vezessenek be!

Termelést támogató adórendszer bevezetésére szólította fel a kormányt a Jobbik frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Volner János közölte: a gazdagokat kedvezményező és szociálisan érzéketlen gazdaságpolitika helyett termelést támogató adórendszerre van szükség.
A Jobbik szerint a kutatás-fejlesztésre, az iparra, a mezőgazdaságra és a turizmusra kell koncentrálni a gazdasági erőforrásokat és adókedvezményeket, mert ezek képesek tartósan javítani a gazdaság versenyképességét, növelni az életszínvonalat és többletjövedelmet Magyarországra vonzani akár külföldről is - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.
Volner János ugyanakkor úgy vélte: amíg a kormány ezt nem látja be és csak "saját nyertes választói csoportjainak létrehozására koncentrál", addig a magyar gazdaságpolitika továbbra is csapdahelyzetben fog vergődni, az emberek pedig egyre rosszabbul fognak élni.
Magyarország turisztikai teljesítménye elmarad a lehetőségektől, míg az ipari teljesítmény mára szinte csak külföldi cégekre épül, mert a kormánynak nincs ötlete a magyar ipar fellendítésére - vélekedett.
A politikus szerint a mezőgazdaságban is a leszakadás jelei mutatkoznak, mert a kormány - retorikájával ellentétben - a nagybirtokokat kedvezményezi, ami viszont a foglalkoztatás csökkenésével jár.
Az Orbán-kormány érzéketlen, gazdagokat kedvezményező gazdaságpolitikája megbukott, a Matolcsy György-féle növekedési várakozások nem teljesültek, így a kabinet olyan visszaesésbe taszította a magyar gazdaságot, amely miatt Magyarország sereghajó lett a régióban - jelentette ki a jobbikos képviselő.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk