Városlista
2023. december 7, csütörtök - Ambrus

Hírek

2013. Június 20. 16:00, csütörtök | Belföld
Forrás: infocsajok

Itt kell nyaralni- A világ 5 legszebb tengerpartja

Itt kell nyaralni- A világ 5 legszebb tengerpartja

Az utóbbi napok forró hőmérsékletét sokan egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen tudják elviselni. Íme a világ öt legszebb szigete, amelynek már a szimpla látványától is frissebbnek érzed magad.

Lássuk, melyik a világ öt legszebb szigete!

  1. Maldív szigetek

Az Indiai-óceánon található 19 szigetcsoportból álló lánc. A Maldív szigetek a tökéletes célállomás számodra, ha az álom tengerparton szeretnéd kipihenni az év fáradalmait egy kényeztető luxust biztosító többcsillagos szállodában. Ha pedig esetleg a szálloda medencéje mellett a friss óceán vizében is megmártóznál, különböző trópusi halak társaságában teheted mindezt.

  1. Seychelles szigetek

„Üdvözöllek egy másik világban”- így szokták üdvözölni a Seychelles szigetekre látogatókat. Az világ egyik legmesésebb szigetvilágaként tartják számon, hiszen 115 sziget alkotja. Korallszigetek, homokzátonyok és gránit szigetek közül válogathatnak az ide látogatók. Az évi középhőmérséklet 27 Celsius fok, és a páratartalom igencsak magas, hiszen 80%, amely a záporoknak és a passzátszélnek köszönhető.

  1. Tahiti

A „Szerelem Szigete”. 115 sziget alkotja, amelyek sűrű esőerdőknek, páfrányoknak, hibiszkusztól virágzó trópusi lejtőknek és pálma erdőkkel borított zátonyoknak ad otthont. A sziget partjai igencsak változatosak, az északi és a keleti parton fekete, míg a déli és a nyugati részen pedig fehérhomokos strandokat találunk. A strandok homokos útjai pedig elvezetnek mindenkit a smaragdzöld vízhez, ahol színes halaktól hemzseg a korallzátony.

  1. Hawaii szigetek

„Az orchideák szigete”. Amerika és Ázsia között helyezkedik el félúton a Csendes-óceán közepén, lakossága pedig csupán 1millió főre tehető. A Hawaii szigetcsoport legnagyobb szigete a Big Island. Itt található a Black Sand Beach, ahol az öböl homokja koromfekete, amely a tengeri teknősök kedvelt napozóhelye. A szigeten több működő vulkán is található, melyeknek megtekintése helikopterről, hajóról vagy gyalogosan is rendkívül közkedvelt a turisták körében.

  1. Virgin-szigetek

Az Amerikai Virgin-szigetek négy fő, és ezen kívül sok kisebb szigetből áll. A Karib-tengeren található, körülbelül 140 kilométerre Puerto Rico-tól. A mesésen fehér homokos strandjairól, valamint a stratégiai kikötőkről híres. A 4 fősziget közül az egyiknek, a Saint John szigetnek több, mint fele Nemzeti Park jellegű. Évente mintegy 2 millió látogató fordul meg itt.

Májer Nina

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 07. 13:43, csütörtök | Belföld

Czomba Sándor: a munkásszállások legalább 50 százalékát magyar munkavállalóknak kell biztosítani

Húszmilliárd forinttal indul a munkásszállások építését támogató új program, ez 3500 ember számára biztosít majd lakhatást.

2023. December 07. 06:00, csütörtök | Belföld

A közútkezelő folyamatosan takarítja az utakat a nyugati országrészben

Folyamatosan végzi a hóeltakarítást és az utak síkosságmentesítését a nyugati országrészben a Magyar Közút Nonprofit Zrt., amely a téli útviszonyok, az ország többi részére is átterjedő havazás miatt szerdán fokozott óvatosságot

2023. December 06. 12:06, szerda | Belföld

Új menetrend december 10-től a Volánbusznál

2023. December 06. 09:34, szerda | Belföld

Továbbra is szenved a magyar gazdaság

A kiskereskedelmi forgalom 6,5 százalékkal, míg az ipari termelés 3,2 százalékkal csökkent.