Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. November 10. 07:07, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Ismét megrendezik A zene éjszakáját Budapesten

Ismét megrendezik A zene éjszakáját Budapesten

November 16-án, szombaton harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten A zene éjszakáját, amelyen 18 órától éjfélig a főváros nyolc frekventált szórakozóhelyén hallgathatnak komolyzenei koncerteket az érdeklődők.

A fellépők között a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei és Fischer Annie-ösztöndíjas muzsikusok is találhatók.

A belépés minden helyszínen ingyenes - olvasható a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint kiemelik, Budapesten a nagy múltra visszatekintő komolyzenei tradíciók egyre harmonikusabban élnek együtt a könnyebb, kortárs műfajokkal. Ennek a kettősségnek a jegyében rendezik meg az idén harmadik alkalommal A zene éjszakája rendezvénysorozatot a főváros születésnapja alkalmából. A programot a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezi Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával.

Az eseményt a Budapesti Fesztiválzenekar, az Óbudai Danubia Zenekar, a Budafoki Dohnányi Zenekar, a Budapesti Vonósok, az Anima Musicae Kamarazenekar művészei és Fischer Annie-ösztöndíjasok közreműködésével rendezik meg.

A 146 éves főváros november 17-én ünnepli születésnapját, 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda. Ennek előestéjén, november 16-án 18 órától éjfélig nyolc olyan belvárosi helyszíneken, kávéházakban, romkocsmákban és pubokban, élvezhetik a látogatók a változatos klasszikus zenei minikoncerteket, ahol máskor ilyen produkciókkal nem találkozhatnak.

A koncerthelyszínek között lesz az Akvárium Klub, a Csendes Vintage Bár, a Jelen Bisztró, a Lámpás (Spinoza pince), a Lumen Kávézó, a Magvető Café, a Mazel Tov és a Szimpla Kert.

A harmadik éve megvalósuló programsorozat célja, hogy könnyed helyszíneken, mégis klasszikus zenével ünnepelhessük együtt a főváros születésnapját - áll a közleményben.

További információ a programokról a https://www.budapestinfo.hu/hu/a-zene-ejszakaja linken érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során