Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Április 23. 07:07, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Irán tovább boncolja a „megbolondult” drónt

Irán tovább boncolja a „megbolondult” drónt

Az iráni hadsereg megépíti annak az amerikai, pilóta nélküli repülőgépnek a mását, amelyet december elején fogtak el Irán keleti részén – közölte vasárnap a nagy hatalmú Köztársasági Gárda magas beosztású parancsnoka.

A szakértők adatokat nyernek ki az amerikai felderítő eszközből – mondta el Amír Ali Hadzsizadeh tábornok, a Köztársasági Gárda repülési részlegének főnöke a Mehr félhivatalos hírügynökség jelentése szerint. Amerikai tisztségviselők elismerték, hogy elvesztettek egy RQ-170 Sentinel típusú drónt Irán fölött, de azt mondták, az irániaknak nehéz lesz bármilyen adatot is kinyerni a szerkezetből, melynek feladatára korábban fény derült.

A The Christian Science Monitor (CSM) című amerikai lap december közepén azt írta egy iráni hadmérnökre hivatkozva, hogy az amerikai drón „leggyengébb pontja a GPS-navigáció”. Az amerikai hadsereg a lap szerint régóta ismerte az RQ-170 Sentinelnek ezt a gyengeségét, nevezetesen, hogy a gép, ha megzavarják a kommunikációját, robotrepülésre vált, és „megbolondul”.

A teheráni mérnök szerint Irán egy olyan zavaró technikát alkalmazott, amelynek hatására a denevérszárnyú drón „azon a helyen szállt le magától, ahol akarták”.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.