Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Április 26. 14:51, hétfő | PR

Ingatlanpiaci árak Cegléden 2021 első negyedévében

Ingatlanpiaci árak Cegléden 2021 első negyedévében

Az ingatlannet.hu korábbi elemzéséből kiderült, hogy 2020-ban a ceglédi családi házak átlagára stagnált, míg a panellakások és a téglalakások átlagára fel-le ingadozott. Vajon ez a tendencia folytatódik 2021-ben is? Vagy a harmadik hullám már kevésbé fogja vissza az árak emelkedését?

A panellakások már most sokat drágultak idén

Cegléd lakóingatlan-típusai közül a családi házak és a téglalakások átlagos négyzetméter ára 2021 első három hónapjában szinte teljesen megegyezett, csak nüansznyi különbség fedezhető fel. A házak átlagára januárban 220 ezer Ft/m2 volt, februárban és márciusban pedig egyaránt 230 ezer Ft/m2. A téglalakások ára Cegléden viszont még ennyit sem mozgolódott egyik irányban sem, idén eddig végig átlag 450 ezer Ft/m2 áron kínálták őket eladásra a tulajdonosok.

A ceglédi panellakások teljesen eltérő átlagárakon kerültek a kínálatba az első negyedévben. Az évet átlag 360 Ft/m2-ről kezdték, majd februárra négyzetméterenként átlagosan 20 ezer forinttal lettek olcsóbbak, márciusra pedig 100 ezer Ft/m2-rel drágultak meg.

Az ingatlanpiaci szakértők jóslata tehát beigazolódni látszik, hiszen főként stagnálást és kisebb mértékű változást vetítettek előre. Valószínűleg a közeljövőben is ez a tendencia fog folytatódni és majd csak az év második felében fog nagyobb áremelkedés bekövetkezni. Bár egyes szakértők úgy vélekednek, hogy idén még nem fogunk tudni számottevő drágulásról beszámolni. Ez továbbra is a korlátozások függvénye, melyek feloldásának időpontja változatlanul bizonytalan.

Budapesten sem szárnyalnak még az ingatlanárak

Ahogy Cegléden, úgy még Budapesten se robbantak be az ingatlanárak. Sőt, a fővárosban Ceglédtől eltérő módon még a panellakások átlagára nem emelkedett, hanem visszaesett a januári 580 ezer Ft/m2-es szintre.

Maradjunk a fővárosi lakáspiacnál és nézzük meg a téglaépítéses típusokat közelebbről. Januári átlagáruk 840 ezer Ft/m2 volt, mely egy hónappal később csak 10 ezer forinttal emelkedett négyzetméterenként. Márciusban pedig a budapesti téglalakások szintén ezzel a 850 ezer Ft/m2-es átlagárral jelentek meg a kínálatban.

Mindezek után már nem meglepő, hogy a fővárosban a családi házak átlagárának változása sem volt látványos, bár a lakásokhoz képest többet mozgolódtak. A családi házak négyzetméter ára idén 570 ezer Ft/m2-ről kezdődött, mely februárra 10 ezer Ft/m2-rel, márciusra pedig még 20 ezer Ft/m2-rel lett magasabb.

Változás az otthonfelújítási támogatásban!

Április 21-től az otthonfelújítási támogatás egy új verziója lép életbe. Mi módosul?
A támogatást igénybe vevők nagy örömére többféle munkálat számolható el. Ezen kívül új lehetőséget kapnak azok, akik szolgálati lakásban élnek, és a napelemeknél is változás áll be. Ha pedig mindez nem lenne elég, a kamattámogatott otthonfelújítási kölcsön szabályai is módosításra kerülnek.

Forrás: ingatlannet.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.