Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Március 10. 11:21, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Íme egy pár példa arra, hogy mit tartalmaz egy járműtörténeti riport

Íme egy pár példa arra, hogy mit tartalmaz egy járműtörténeti riport

Sokan hallottak már a járműtörténeti riportokról, illetve a tényről, hogy mennyire hasznosak, viszont nem tudják, hogy egész pontosan mit is lehet belőlük megtudni.

Ez elég nagy probléma, hiszen ha valaki használt autót akar vásárolni akkor mindenféleképpen használnia kell ilyen szolgáltatásokat, mivel rengeteg jó szolgálatot tehetnek neki hosszútávon.

Egy járműtörténeti riport minden olyan információt tartalmaz, ami hasznos lehet egy használt autó vásárlása előtt.

Miért kéne járműtörténeti riportot lekérdeznünk?

Erre a válasz nagyon egyszerű. Mindössze párezer forintba kerül egy ilyen lekérdezés és ennek a tíz vagy százszorosát tudjuk megspórolni vele, ha tudjuk, mire is figyeljünk oda. Ez annak köszönhető, hogy a lehető legtöbb hátuütőjét megtudhatjuk egy autónak és ezáltal átgondolhatjuk, hogy egyáltalán belemegyünk-e a vételbe, illetve rengeteget alkudhatunk is az árból.

Milyen elemei vannak egy járműtörténeti ellenőrzésnek?

Az Automoli weboldalán több példa riportot is megnézhetsz. Ezek tökéletesen bemutatják, hogy egész pontosan mi is lesz az, amit kézhez kapsz, ha lekérdezel információkat egy autóról.

Mindenek előtt a legfontosabb információkat fogod megtudni. Ilyen például az, hogy vissza lett-e pörgetve az autó kilométerórája, volt-e balesetben és a tény, hogy keresik-e lopottként. Már ezek elegek lehetnek valakinek ahhoz, hogy teljesen átgondoljon egy vételt, így mindenféleképpen először ezt fogjuk látni.

Ezek után jönnek az alapok. Ilyen például az évjárat, az üzemanyag típusa, a motor teljesítménye. Ezek az eladó hirdetésében is szerepelnek, viszont érdemes őket azért összevetni.

A maradék minden oldalnál más sorrendben van, de meg fogjuk találni azt, hogy hol volt esetleg lopottként regisztrálva, milyen balesetek érték, milyen alkatrészi hibákat érzékeltek már nála. Olyan apróságokat is megtalálhatunk, mint a felszereltség, de ez szintén olyan információ, amit magától az eladótól is megtudhatunk.

Mikre kell odafigyelnünk?

Röviden és tömören arra, hogy a járműtörténeti ellenőrzés információi megegyezzenek az eladó állításaival. Ha ez a tényező nincs meg, akkor már nagyon sokmindent megkérdőjelezhetünk a vétellel kapcsolatban, arról nem beszélve, hogy sokkal kétesebb vételként fogunk az egészre tekinteni.

Egyértelműen, ha körözött autóról van szó, akkor azt semmiféleképpen se vegyük meg.

Balesetek esetében pedig nagyon óvatosan kezeljük a helyzetet, mivel ha például a motor környékén érte kár a járművet, akkor rengeteg esély van arra, hogy rejtett problémákba fogunk ütközni később. Ilyenkor nézzük meg a riportot, hogy teljeskörű átvizsgálást kapott-e az autó és azt, hogy egész pontosan mit is találtak az autószerelők.

A kilométeróra visszaállítás sajnos elég gyakori, úgyhogy valószínű, hogy belefutunk és nem feltétlenül jelent problémát az autóval, viszont érdemes észben tartanunk, hogy sokkal használtabb járműről van szó, mint azt állítják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.