Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. November 08. 10:36, vasárnap | PR

Így válaszoljuk meg az e-learning képzés készítésének kihívásait!

Így válaszoljuk meg az e-learning képzés készítésének kihívásait!

A COVID megjelenése óriási löketet adott az addig jelenléti oktatásban zajló képzések online formában történő megtartásának. Ez sokkal szélesebb körökhöz juttatja el a tudást, de vannak technikai kihívásai.

A vírus okozta lezárások miatt számtalan képzést nem sikerült megtartani országszerte, és ezzel több képzőintézmény megélhetése is veszélybe került. Mindegy, hogy KRESZ oktatásról van szó, műkörmös képzésről vagy agykontroll tanfolyamról, az oktatás elméleti részének megtartásához bőven elegendő lenne egy online anyag meghallgatása, megnézése. Ezáltal a tanulni vágyók sem esnének el az új tudás megszerzésétől teljesen, és a képzőintézményeknek sem kellene lemondani a már meghirdetett tanfolyamokat.

Kihívások

Az oktatás e-learning anyagok elkészítésekor három olyan tétel van, ami miatt sokan bele sem vágnak a kurzus elkészítésébe. A tananyag adott, hiszen a képzés anyagát kell feldolgozni, de a hangalámondás felvétele, az esetleges animáció és maga a működési platform is olyan kérdések, amivel már kevesebben birkóznak meg. Íme három megoldás, amivel profin és költséghatékonyan megoldható ez a probléma.

Hangalámondás

A legtöbb esetben az oktatást egyébként végző szakemberek hangjával készül el a képzéshez tartozó felvétel, pedig egy minőségi hangalámondás jóval élvezhetőbbé és emlékezetesebbé teheti a képzést. Kevesen gondolnak rá, de vannak olyan profi hangstúdiók, mint például a Hungarianvoices, amik örömmel adják képzett és ismert hangjukat egy minőségi hangfelvételhez elérhető áron.

Animáció

Itthon is vannak profi animátor stúdiók, de ha fillérekből akarjuk megoldani az animációs részeket, akkor keressünk animátort olyan szabadúszó platformokon, mint a Fiverr. Ezeken az oldalakon a világ minden részéről vannak szolgáltatók, olyanok is, akik a magyar költség töredékéért elkészítik a munkát. Korábbi referenciák alapján jól szűrhető, hogy kivel érdemes dolgozni. Emellett ezek a munkaközvetítő platformok jóval biztonságosabbak, mintha közvetlenül szerződnénk egy animátorral, mert csak akkor engedik ki a fizetést, ha a teljesítést elfogadtuk és visszaigazoltuk. Nincs többé elveszített előleg.

Működési platform

Attól függően, hogy milyen képzést akarunk tartani, óriási választék áll rendelkezésre a képzést hosztoló platformokból is. Választhatunk egy kifejezetten oktatási anyagok befogadására létrehozott keretrendszert, mint például a Teachable, felrakhatjuk a képzést a Youtube-ra, ha ingyenes képzést tartunk, elérhetővé tehetjük a honlapunkon keresztül egy Google tárhelyről történő megosztással, de arra is van megoldás, hogy kifejezetten képzést értékesítő platformra vigyük az anyagot, mint például a Udemy. Ez lehetőséget teremt a képzés árusításának multiplikálására is, mert nem csak a saját honlapunkról tehetjük elérhetővé, hanem kihasználhatjuk a platform eladási csatornáit is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.