Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Március 15. 12:10, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Így ünnepelt Kossuth városa

Így ünnepelt Kossuth városa

Cegléden is elmaradnak a március 15-i szabadtéri rendezvények

A honvédsírok megkoszorúzását követően a városi ünnepségsorozat a Kossuth Múzeumban folytatódott, ahol a Szabad Sajtó napja alkalmából fogadták a helyi média képviselőit. A vendégeket Földi László polgármester, valamint Reznák Erzsébet, a múzeum igazgatója köszöntötte, végül pedig Tánczos Tibor, a Ceglédinfo hírportál főszerkesztője, valamint a város honlpjának webmestere mondott ünnepi köszöntőt, aminek során a megjelent médiumoknak bemutatta a város új sajtóreferensét, Szokolai Attilát is.

A fogadással egy időben fotókiállítás nyílt „Ez történt Cegléden 2012” címmel.
Este a diákok szokásos fáklyás felvonulására került sor, mely a Rákóczi útról indult. A menet a Református Templom elé érkezett, ahol Solymosi Sebestyén játszott az egybegyűlteknek.

Később a Református Általános Iskola és Óvoda irodalmi műsorát nézhették meg az érdeklődők, végül pedig a Kossuth-erkély koszorúzása és mécses gyújtás zárta a március 14-i eseményeket.

Elmaradnak a szabadtéri állami rendezvények a rendkívüli időjárás miatt - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium sajtóosztálya csütörtök késő este.

"A Belügyminisztérium javaslatára a kormány az emberek testi épsége és a balesetek elkerülése érdekében a szabadtérre tervezett március 15-i állami ünnepségeket lemondja. Ez a döntés nem érinti a fedett és zárt térben tartott rendezvényeket. A kormány megkéri az önkormányzatokat, pártokat és társadalmi szervezeteket, hogy az emberek testi épsége és a balesetek elkerülése érdekében megemlékezéseiket lehetőség szerint zárt térben tartsák meg, vagy ha ez nem lehetséges, mondják le" - olvasható a közleményben.

fotó: Kisfaludi István

Címkék: március 15

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció