Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Augusztus 12. 18:01, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Idős nőkre támadt, végül sikerült elfogni

Idős nőkre támadt, végül sikerült elfogni

A fővárosi nyomozók egy napon belül elfogták a férfit, aki a gyanú szerint tavaly novemberben két idős asszonyt is megtámadott, egyiküknek életveszélyes sérülést okozva. A nyomozás most fejeződött be

Az orvosi rendelőbe tartott egy idős asszony 2021. november 16-án délután Budapest XII. kerületében, Normafán, amikor valaki hátulról leütötte, és elvette táskáját. A 91 éves asszony életveszélyesen megsérült. A fővárosi rendőrök hajtóvadászatot indítottak az elkövető után. Feltérképezték a sértett útvonalát, minden lehetséges tanút meghallgattak, minden adatot beszereztek, minden nyomot megvizsgáltak – közölte a rendőrség.

Az aprólékos detektívmunka eredményre vezetett; a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói másnapra azonosították a feltételezett elkövetőt, akit november 17-én este egy XIII. kerületi panzióban el is fogtak. Szobájában megtalálták a néni iratait és bankkártyáit – amelyekkel több alkalommal vásárolt is.

A nyomozás adatai szerint a férfi az elfogás napjának délelőttjén a XIV. kerületben is ki akart rabolni egy idős asszonyt. Kiszemelt áldozatával együtt egy társasház liftjébe szállt be, megpróbálta leütni a 77 éves nőt, de az ellenállt, így a rabló innen üres kézzel menekült el.

A BRFK Nyomozó Főosztály rendőrei a 41 éves N. Istvánt életveszélyt okozó testi sértés, felfegyverkezve elkövetett rablás, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, rablás bűntett kísérlete, súlyos testi sértés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki és őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatta.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait most adták át az ügyészség részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére