Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Június 28. 13:41, vasárnap | Helyi

Hosszú este a Múzeum utcában

Hosszú este a Múzeum utcában

Múzeumok éjszakája Cegléden

Minden évben eljön az a bizonyos este, amit a kultúrára éhes közönség izgatott ébrenléttel vár. Az országos rendezvény kapcsán június 27-én, szombaton Cegléden is megtartották a Múzeumok Éjszakáját.


A rendhagyó időpontban rendhagyó programokkal színesített este hosszú évszázadok titkait rejtő kincsekkel várta az érdeklődőket. A Cegléden 8. alkalommal megrendezett kezdeményezéshez a város több gyűjteménye csatlakozott, így a Kossuth Múzeum mellett szombaton a Ceglédi Dobmúzeum, és a Ceglédi Sportmúzeum, az Artem Galéria, valamint az Ipartestület is várta a későesti vendégeket.


A Kossuth Múzeum állandó kiállításai mellett koncertekkel, gyermekprogramokkal várta a szép számmal érkező látogatókat, akik ezúttal a Kossuth kultusz újabb momentumaival ismerkedhettek meg. "Tartsanak meg engem, öreg szolgájukat, jó emlékezetükben!" című időszaki kiállítás Kossuth Lajos életének ritkán látott részleteit mutatta be, a Békebeli Cukrászda jóvoltából pedig nemzetünk nagyjának kedvencei is megkóstolhatóak voltak.


A múzeum előtt, a lezárt Múzeum utcában szokás szerint élő koncertek szórakoztatták a közönséget. Fellépett a Mandel Róbert és a Magyar Reneszánsz Együttes, Terék József és barátai. Az estét pedig Gentry Sultan együttes koncertje zárta.


Az előző évek hagyományaihoz hasonlóan a Múzeumi Hírmondó Rendkívüli Kiadása idén is megjelent, amely az aznapi eseményeket örökítette meg.

- fotó: Balga Gábor -

Címkék: Kossuth Múzeum

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció