Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Augusztus 23. 14:26, kedd | Helyi
Forrás: infocegled

Hőség - szerdára az ország jelentős részére piros figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai szolgálat

Hőség - szerdára az ország jelentős részére piros figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai szolgálat

A tartós hőség miatt szerdára az ország 14 megyéjére és a főváros területére piros, a többi megyére narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A honlapjukon található előrejelzés szerint Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, valamint Budapesten a napi középhőmérséklet három egymást követő napon meghaladja a 27 Celsius-fokot, így ezeken a területeken szerdán a legmagasabb szintű figyelmeztetés lesz érvényben.

Fehér Tamás, a meteorológiai szolgálat veszélyjelző munkatársa kedden az MTI-nek elmondta: az északkeleti megyékben szerdán 25 fok körüli napi középhőmérséklet várható, így Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében még másodfokú figyelmeztetés lesz.
Kedden a maximumok 31 és 36 fok között alakulnak. A legmelegebb valószínűleg a déli területeken és a Balatonnál lesz, míg a "leghűvösebb" az Északi-középhegységben várható. Szerdán hajnalban 16-22 fok várható, délutánra 33-38 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Mint a meteorológus elmondta, a hőség csütörtökön és pénteken fog tetőzni. A hőmérséklet maximuma mindkét nap elérheti a 38 fokot.
Szombaton némileg mérséklődik a kánikula, de még ekkor is 30-35, vasárnap pedig 28-33 fokra lehet számítani. Szombatig, vasárnapig nem valószínű csapadék. Vasárnap az Északi-középhegységben lehet néhol egy-egy zárpor, de hétfőn is csak helyenként kell esőre számítani.
Az előrejelzések szerint jövő kedd, szerda környékén érkezhet meg a több csapadékot hozó hidegfront, de ez még bizonytalan - mondta Fehér Tamás.
Paller Judit országos tiszti főorvos kedden 0 órától éjfélig másodfokú, szerdán 0 órától péntek éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el.
Páldy Anna, az Országos Környezetegészségügyi Intézet főigazgató-helyettese emlékeztetett, hogy az idén egy nagy hőséghullám volt eddig júliusban, és azokban a napokban 25-30 százalékkal nagyobb volt a halálozási arány.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció