Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Június 28. 16:55, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Hol nyílnak dohányboltok Cegléden?

Hol nyílnak dohányboltok Cegléden?

Ceglédi trafiktérkép

Hétfőtől radikálisan lecsökken a dohányt is árusító helyek száma az országban. Az eddigi több mint 45 000 dohányárusító hely helyett, július elsejétől kevesebb, mint 5 300 tendernyertes dohánybolt igyekszik majd ellátni a kínálatot, ebből 19 Cegléden nyílik.

Az országgyűlés tavaly szeptemberben elfogadott trafikörvénye állami monopóliummá tette a dohánytermékek kiskereskedelmét. Ennek értelmében a dohánytermékekhez július elsejétől kizárólag a pályázat útján elnyerhető nemzeti dohányboltokban lehet majd hozzájutni. Az országszerte nagy port kavart pályázati elbírálás körül még most sem ült el a botrány, a trafikok ettől függetlenül azonban nyitnak. Ha bár elég pontos a nyilvántartás arról, hogy kik nyertek pályázatot, a dohányboltok helye az utolsó pillanatokig sok esetben kérdéses.


Az átállás itt sem lesz zökkenőmentes. Az előrejelzések szerint átmeneti készlethiányra kell majd számítani. A jelenlegi üzletek július 15-ig még eladhatják jelenlegi dohány árukészleteiket, de újat már nem rendelhetnek. A helyüket átvevő trafikok egy része pedig még nem lesznek képes ellátni a keresletet. Másik rossz hír a dohányosok számára, hogy jövő hónap közepétől a jelenleginél még drágábban lehet majd cigarettához jutni. A szakemberek szerint egyes cigaretta márkák ára elérheti az 1 000 forintot is. Újabb ok a leszokásra… (szerk.)


A dohánytermékek mellett azonban egy sor egyéb termék is helyet kaphat a polcokon. A cigarettán kívül akár szeszes és energiaital, kávé, üdítőital, ásványvíz, újság, lottó, sorsjegy, de még jégkrém és fagylalt is kapható lesz, értesüléseink szerint azonban Cegléden csak dohányárut, szeszesitalt és kávét forgalmaznak majd.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk Cegléden 19 Nemzeti Dohánybolt kapott engedélyt a nyitásra. Közülük van, amelyik már nyitásra készen áll, többségüknél azonban egyelőre még folynak, vagy még el sem kezdték a munkálatokat. Szerkesztőségünk összegyűjtötte a Cegléden nyíló trafikok címét, az alábbi térképen pedig megjelöltük címüket.

Nagyításhoz kattints a képre!


Az a néhány üzlet, amelyik július 1-jével elkezdi tevékenységét, az átlagosnál magasabb forgalomra számíthat, már ha lesz elegendő árukészletük…

A nemdohányzókat természetesen nem érinti ez a történet, de az biztos, hogy hétfőn életbe lépő törvényi szabályozás alapjaiban rengeti majd meg a dohányárupiacot, mind az eladók, mind pedig a vásárlók részéről.

Szerkesztőségünk a nyitást követő napokban is figyelemmel kíséri az eseményeket és tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy mely trafikok kezdték meg működésüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció