Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2023. Február 10. 09:33, péntek | PR
Forrás: (x)

Hogyan zajlik manapság egy állásinterjú?

Hogyan zajlik manapság egy állásinterjú?

Amikor behívnak minket egy állásinterjúra, akkor a legtöbben a klasszikus formát várják, tehát bemennek személyesen, elbeszélgetnek, majd elköszönnek azzal, hogy majd értesítik a döntésről.

Ám manapság már nemcsak ez az egy formája létezik az interjúztatásnak. Ha pedig álláskeresésben vagyunk, nem árt felkészülnünk, hogy mi várhat ránk. Természetesen Várpalotán és környékén számos olyan cég van, amely még a hagyományos interjúztatási protokollt követi, ám akad jó néhány olyan is, amely nem. De lássuk, milyen állásinterjúztatási formákkal találkozhatunk.

Interjú személyes jelenlét nélkül

A várpalotai állások között keresgélve találhatunk olyat, amely nem igényli az interjún a személyes jelenlétünket, még akkor sem feltétlen, ha Várpalotán lakunk vagy épp a környékén. Nagyon sok él már a távinterjúztatás lehetőségével, melyre a leggyakrabban Skype-on vagy Google Meet segítségével kerül sor. Az ilyen távinterjúk nagyon hasznosak, ha olyan állást pályázunk, ami távol van a lakhelyünktől, de akkor is, ha home office munkáról van szó.

Az ilyen állásinterjúkra kicsit másképp érdemes készülni, mint a személyes megjelenés esetén. Mindenképp teremtsük meg a megfelelő körülményeket, iktassuk ki a háttérzajokat, tegyünk róla, hogy ne legyenek zavaró tényezők, amik megakaszthatnak minket vagy az interjúztatókat. Ha nemcsak telefonos beszélgetésről van szó, hanem a kamerát is be kell kapcsolnunk, akkor mindenképp öltözzünk fel úgy, mintha személyesen jelennénk meg. Arra is érdemes figyelni, hogy a háttér is megfelelő legyen, ne legyen mögöttünk rendetlenség, és persze a technikai feltételek (mikrofon, kamera, internetkapcsolat stb.) is megfelelő legyen.

Amikor nem egyedül vagyunk az interjún, avagy a csoportos állásinterjúkról

Természetesen a várpalotai állások többsége esetében személyesen zajlanak az interjúk, ám ne lepődjünk meg, ha nem vagyunk egyedül az interjú során. Nagyon sok cég tart úgynevezett csoportos interjúkat, melyeknek többféle formája is lehet. Előfordulhat, hogy valamilyen tesztet kell kitölteni, esetleg egy próbafeladatot kell elvégezni, de az sem ritka, hogy az állásinterjúra hívott jelölteket csoportokra osztják, és együtt kell megoldaniuk egy feladatot.

Gyakorlati teszt sem ritka manapság

Arra is érdemes felkészülni, hogy nemcsak beszélgetés lesz, hanem egy próbafeladat, ami a megpályázott munkakörhöz kapcsolódik, így a HR-es le tudja tesztelni, hogy a pályázó mennyire ért az adott feladathoz, mennyire hatékony, milyen a problémamegoldó képessége, hogy bírja a váratlan helyzeteket, stb.. Amennyiben a nyelvtudás kulcsfontosságú az adott Veszprém illetve Fejér vármegyei állás betöltéséhez, akkor készüljünk fel arra is, hogy idegen nyelven zajlik majd az interjúztatás, esetleg egy munkakörhöz kapcsolódó fordítást kell elvégeznünk.

Többkörös állásinterjúk

Bár sokan csalódnak, hogy nem derül ki azonnal, hogy megkapjál-e az adott munkát vagy sem, azon sem szabad meglepődünk, ha az állásinterjú után egy újabb elbeszélgetésre hívnak be minket. Az ilyen többkörös interjúk során mindig más-más készséget, képességet vizsgálnak, és így szűrik ki azokat, akik alkalmasak az állás betöltésére. A folyamat végére általában 3-5 ember marad, akik tökéletesen megfelelnek, és végül közülük döntenek, hogy ki kapja meg végül az állást.

Legfrissebb állásajánlatainkért csatlakozz csoportunkhoz ITT.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal

2024. Július 05. 13:34, péntek | PR

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

a biztonságos bankolás alapelveit épp úgy el kell sajátítani, mint a közlekedését

2024. Június 19. 15:29, szerda | PR

Csokoládégyárat őriznek és takarítanak

Többkörös pályázaton ismét el nyerte a szerencsi és a miskolci Nestlé gyártelepek takarítását, biztonsági őrzését és a létesítmények külterületeinek gondozását a Jánosik és Társai Kft.