Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Szeptember 28. 09:27, kedd | PR
Forrás: (x)

Hogyan válasszunk TV szekrényt?

Hogyan válasszunk TV szekrényt?

A jól berendezett nappali elengedhetetlen tartozéka a TV szekrény. Kérdés, hogy mire figyeljünk a megvásárlásakor, mikor illenek a legjobban a helyiség többi berendezési tárgya közé, és mik a legpraktikusabb modellek.

Mit vegyünk számításba?

Egységben az erő

A legfontosabb, hogy a TV szekrény stílusa ne térjen el a szobabelső többi elemétől. Mire figyeljünk, hogy ne kövessünk el hibát? Jó, ha a TV állvány színe megegyezik a többi bútor színével, vagy legalább hasonló árnyalatú. Persze kontrasztos megoldás is elképzelhető, de előfordulhat, hogy a végeredmény nem felel meg elvárásainknak, és a helyiség hangulata nem lesz egységes.

Megfelelő méretek

A TV szekrények másik fontos tulajdonsága a méretük. A kisméretű nappalikban ez a kérdés szinte létkérdéssé válik, hiszen egy túlméretezett TV szekrény akadályozhatja az otthon lakóit a szabad közlekedésben, és ezzel jelentősen csökkentheti a helyiség funkcionalitását. Mind a bútor szélessége, mind a hossza igen fontos tényező. Ezért mindig pontosan mérjük le a rendelkezésünkre álló teret, és válasszunk olyan TV szekrényt, amely nem fogja akadályozni a helyiség mindennapi használatát.

Funkcionalitás és felhasználói kényelem

A szekrényeknek a lehető legpraktikusabbnak kell lenniük, különösen ha kisméretű nappaliról van szó. Legalább egy részük zárt szekrényrészből vagy fiókokból álljon, hogy rendet tarthassunk a nappaliban, ne heverjenek szerteszét a kábelek. Természetesen a nyitott polcok is jól jöhetnek, például ha a könyveinkre vagy a DVD-inkre szeretnénk terelni a hangsúlyt. Szerencsére az ilyen modellek mind a hagyományos üzletekben, mind a webáruházakban könnyen elérhetők.

A tévéállvány kiválasztása egyszerű feladatnak tűnhet, a valóságban azonban jól át kell gondolni. Csak így lehetünk biztosak abban, hogy a bútorunk nemcsak szép, hanem igazán funkcionális is lesz. A funkcionalitásra különösen a kisebb szalonok tulajdonosainak kell ügyelniük, hiszen ilyen esetben mindig az ergonómia a legfontosabb tényező.

Funkční skříň RTV - nejen pro televizor

Při nákupu skříňky pod televizor se vyplatí vybrat model, který bude mít další využití. Kvalitní zařízení obvykle slouží nejméně několik let, a jak víme, potřeby členů domácnosti se rády (a velmi rychle) mění. Vyplatí se vybrat skříňku RTV, která nebude sloužit pouze k vystavení televizoru. Na trhu je k dostání nábytek s přídavnými policemi, které budou zároveň funkčním místem pro uložení návodů, kabelů, filmů DVD nebo jiných drobností. Některé skříně RTV mají police, na které si můžete vystavit oblíbená CD nebo knihy, které máte obzvlášť rádi. Budete je mít vždy po ruce.

Na základě výše uvedených tipů je třeba ještě zmínit, že skříňka pod televizor je užitečná také pro uložení zařízení, které používáte společně s televizorem. Můžete do něj odložit notebook, reproduktory, sluchátka, tablety a přehrávače. Nezapomeňte také, že televizní skříňka musí být kvalitní a vyrobená z pevných materiálů. Samotný televizor je poměrně těžký a určitě k němu přidáte další zařízení. V opačném případě by se nekvalitní kus nábytku mohl prohnout nebo by se přídavné police mohly pod tíhou obsahu usadit.

Címkék: bútor, tv szekrény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.