Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2012. Február 11. 14:49, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hó közepéig kérhetünk söralátétet a NAV-tól

Hó közepéig kérhetünk söralátétet a NAV-tól

Segítséget nyújt a személyi jövedelemadó bevalláshoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ha valaki február 15-ig a „söralátét” néven elhíresült egyszerűsített bevallást választja.

Az állami adóhatóság közreműködésével elkészített okirattal ugyanis a bevallási kötelezettség teljesítésére fordított idő jelentősen lecsökkenthető, illetve az esetleges hibák is elkerülhetőek.

Az egyszerűsített bevallást elsősorban azoknak érdemes választaniuk, akik nem kötelezettek a 1153 számú bevallás benyújtására, nem kértek munkáltatói adómegállapítást, vagy a munkáltató nem vállalta az elszámolás elkészítését, továbbá azok, akik a „söralátét”-ként is emlegetett adónyilatkozatot a kizáró feltételek miatt nem választhatják. Az egyszerűsített bevallás választására vonatkozó 1153NY jelű nyilatkozatot legkésőbb február 15-éig lehet a NAV‑hoz beküldeni.

Amennyiben a magánszemély jogszerűen nyújtotta be a 1153NY jelű nyilatkozatot, az állami adóhatóság az előre kitöltött egyszerűsített bevallást április 30-ig küldi meg. Ha a magánszemély elfogadja vagy kiegészíti a bevallást, akkor azt aláírva május 20-áig kell visszaküldenie. Az ajánlat elfogadása nem kötelező: a magánszemély május 20-áig benyújthatja a normál adóbevallást is vagy pedig a „söralátét”-et, feltéve hogy jogosult annak választására.

A NAV egyúttal mindenkit arra kér, ügyeljenek arra, hogy ne tévesszék össze az egyszerűsített bevallás választásáról szóló 1153NY jelű nyomtatványt és a 1153ANY számú adónyilatkozatot, azaz a söralátét-bevallást.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 23. 13:00, szombat | Belföld

Nagy Márton: a jövő évnek a növekedés helyreállításáról kell szólnia

Az idei az infláció letörésének éve, ám a pénzromlás egy számjegyű tartományát elérve jövő évben el kell kezdeni a gazdasági növekedés helyreállítását - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter.

2023. Szeptember 23. 08:20, szombat | Belföld

Kifutottak első útjukra a Bahart új hajói

Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) új hajói, amelyek új minőséget hoznak a balatoni közlekedésbe

2023. Szeptember 23. 08:18, szombat | Belföld

Paks II. - Roszatom: minden akadály elhárult a beruházás elől

Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől az elmúlt évek előkészítése, engedélyeztetése révén, és minden feltétel adott ahhoz, hogy az építkezés megfelelő ütemben haladjon

2023. Szeptember 23. 08:15, szombat | Belföld

A MÁV megkezdte a felkészülést a győri vasútvonal felújításának második ütemére

Megkezdődött a felkészülés az 1-es (győri) vasúti fővonal vágányfelújításának második ütemére, a teljes vágányzárra: október 27-től három héten át Biatorbágy és Szárliget között mindkét vágányon szünetel majd a vasúti fo