Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 15. 10:51, csütörtök | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Hírek Isztambulból

Hírek Isztambulból

Szépen kezdett a magyar válogatott és a ceglédi fiúkra is büszkék lehetünk, az öröm azonban mégsem teljes.

A 66 kilós Lőrincz Tamás sikerrel vette az első akadályt a vigaszágon, miután könnyedén, két menetben intézte el a svájci Pascal Strebelt, akit az első menetben nagyívben eldobott (3-0), majd a másodikban kitolt a pályáról (1-0), de neki két meccset kellett nyernie a kvótához.

A kubai Pedro Isaac Mulens Herrera azonban már túl nagy falatnak bizonyult. Az első menetet a 2006-os magyar Európa-bajnok megnyerte, mert partehelyzetből kedvezményezettként eldobta riválisát (1-0), de a következő két percben fordított helyzetben ellenfele billentéssel nyert (0-1).

A mindent eldöntő harmadik szakaszban az eredménytelen álló harcot követően - sorsolás után - megint Lőrincznek kellett letérdelnie, s a kubai ezúttal is pontot csinált rajta egy dobással (0-1).

"Lőrincztől kicsit többet vártam, hiányzott belőle az az átütőerő, amit a korábbi viadalokon mutatott. Talán a fogyasztás viselte meg túlzottan" - értékelte az első napot Struhács György szövetségi kapitány.

Közben sajnos a 84 kilós Lőrincz Viktor és a 60 kg-os Kozák István is kiesett, miután az őket legyőző birkózók szintén vereséget szenvedtek.

A magyar kötöttfogású csapat az eddigi hat súlycsoportból kettőben szerzett kvótát: a 120 kilós Deák Bárdos mellett hétfőn az 55 kilós Módos Péter is ötödik lett. Szerdán pedig a szépen menetelő Bácsi Péter is lemaradt az olimpiai kvótáról (és így ki is esett) miután korábbi ellenfele, Dilmuhamedov az elődöntőben kikapott a kétszeres címvédő török Selcuk Cebitől.

A birkózóknak jövőre még három kvalifikációs versenyen lesz lehetőségük kivívni az indulási jogot, de Lőrincz Tamás szerint az rettenetesen nehéz lesz több szempontból is.

"Hiába van még három kvótaszerző verseny, aggódok, hogy meglesz-e. Egyrészt a három viadal három egymást követő hétvégén lesz, így akiknek 7-8 kilót kell fogyasztaniuk, azoknak szinte lehetetlen mindegyiken elindulni, márpedig nekünk nagyjából ennyit kell fogyasztanunk. Ezt alaposan át kell majd beszélni a szakvezetéssel. Másrészt az én súlycsoportomban nagy csillaghullás volt a vb-n, azaz a mezőny is rettenetesen nehéz lesz" - mondta az MTI-nek a ceglédi birkózó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem