Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 14. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Megszűnik a kánikula és több helyen várható csapadék

Megszűnik a kánikula és több helyen várható csapadék

Szerda éjjel hidegfront éri el Magyarországot, főleg az ország északi, északnyugati felén alakulhatnak ki záporok, zivatarok, egyes helyeken rövid idő alatt jelentős mennyiség is eshet.

Az előrejelzés szerint a hidegfront érkezése az éjszakai órákban várható, főleg az ország északi, északnyugati felén megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok alakulnak ki. Az ország déli felén kisebb a csapadék esélye. A hőmérséklet csütörtök hajnalban 13-20 Celsius-fok között alakul.

A szél nyugatira, északnyugatira fordul, és csütörtökön már élénk széllökésekre kell számítani, főként a magasabb területeken erős széllökések is előfordulhatnak.

Csütörtökön sok felhőre kell számítani, főleg a Dunától keletre, míg a Dunántúlon pár órás napsütésre van kilátás. Itt a délutáni óráktól csökken a csapadél esélye, ugyanakkor a Dunától keletre még délután is többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. Rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat, különösen az ország északkeleti megyéiben. A hőmérséklet visszaesik, csúcsértéke 21-29 fok között alakul majd az ország legnagyobb részén, a legmelegebb a délkeleti területeken lesz.

Péntektől ismét szárazabb, nyáriasan meleg idő várható, a következő időjárási front a jövő hét első napjaiban érkezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország