Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Február 10. 19:14, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - A jövő héten többfelé eshet a hó

Havazás - A jövő héten többfelé eshet a hó

A jövő héten folytatódik a borús, csapadékos idő, többfelé várható hószállingózás, havazás. Helyenként akár mínusz 10 fokig is lehűlhet a levegő, míg néhol nappal plusz 8 fok is előfordulhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott, országos, középtávú előrejelzéséből.

Mint kifejtették: hétfőn az északi tájak kivételével csökken a felhőzet és néhány órára a kisüt a nap. Ugyanakkor délutántól délnyugat felől ismét erős felhősödés kezdődik, de estig számottevő csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél megélénkül, Észak-Dunántúlon időnként várhatóan meg is erősödik. Hétfőn a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 9 és mínusz 3 Celsius-fok között valószínű, de a déli országrészben helyenként mínusz 10 fok alatti értékekre is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között várható.
Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég. Nyugat-Dunántúlon ismétlődő havazás, helyenként ónos eső várható. Máshol elszórtan átmeneti ónos eső után esőre van kilátás, de északon kezdetben havazás ígérkezik. Helyenként megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 10 és mínusz 1 fok között valószínű, míg a nappali maximumok a Nyugat-Dunántúlon 0 fok körül, máshol plusz 2 és plusz 7 fok között alakulhatnak.
Szerdán a Nyugat-Dunántúlon további ismétlődő havazás valószínű, máshol szórványosan várható eső, zápor. Többfelé megélénkülhet, a Nyugat-Dunántúlon megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 0 fok körül, máshol plusz 3 és plusz 9 fok között várható.
Csütörtökön szórványosan valószínű kisebb csapadék: nyugaton inkább hó, keleten inkább eső várható. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 3 és plusz 2 fok között, míg a nappali csúcsértékek a Dunántúlon mínusz 1 és plusz 3, máshol plusz 3 és plusz 8 fok között alakulhatnak.
Pénteken néhol kisebb csapadék, eső, hó, egyaránt előfordulhat. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megerősödhet. A minimumhőmérséklet mínusz 7 és plusz 1 fok között várható, míg a maximumok plusz 1 és plusz 6 fok között alakulhatnak.
Szombaton többnyire erősen felhős időre van kilátás, de helyenként hosszabb napos időszakok is lehetnek. Elszórtan valószínű hószállingózás, kisebb havazás. Az északi szél helyenként megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 fok között alakulhat.
Vasárnap felhős időre van kilátás, néhol hószállingózásra is számítani lehet. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödhet. Vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali csúcsértékek várhatóan mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során