Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. November 02. 09:45, szerda | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Hatékony támadójátékkal újabb győzelem

Hatékony támadójátékkal újabb győzelem

A férfi kézilabda NB I/B nyolcadik fordulójában a bajnokságban vezető Ceglédi KKSE
az élmezőnyben álló Nyíregyházát fogadta a városi sportcsarnokban.

A ceglédiek – csakúgy, mint az első hét forduló mindegyikén – diadalmaskodtak ezen a találkozón is.

Ceglédi KKSE – Nyíregyháza 34-30 (17-14)

Cegléd: Erdélyi, Lengyel (kapusok), Lepsényi 3, Varga 8, Tóth N. 5, Dengi 2, Pocsai 9, Hódi 2, Benke, Turák, Kovács, Benedek, Kupcsik, Bíró 5

A látogatók első hat gólja közül ötöt két rutinos játékos, Tarnavölgyi és Bursac szerzett. Utóbbi később – még az első félidőben – egy szándékos és durva szabálytalanság miatt a kiállítás sorsára jutott. A hazaiak először 8-7-re vezettek, 11-8-as állást követően pedig az első játékrész végéig tartották háromgólos vezetésüket. Fordulás után a Nyíregyháza mozgósította minden erőtartalékát, hogy az időközben kialakuló hat gólos hátrányát (25-19) csökkentse, avagy a maga javára fordítsa az állást. 30-28 után izgalmas véghajrá következett, melyből a Ceglédi KKSE jött ki győztesen. A gólgyártásban a két szélső alaposan kitett magáért, Varga az első, Pocsai a második félidőben talált be számtalanul az ellenfél kapujába. Érdekes volt a hazai kapusok teljesítménye. Előbb a Lengyelt váltó Erdélyi mentett több alkalommal is nagy bravúrral, az utolsó percekben pedig az ismét játéklehetőséget kapó Lengyel mattolta több alkalommal is a támadókat.

Az edző Kökény István a védekezéssel nem volt hiánytalanul megelégedve: „Külön is készültünk ellenfelünkből, kielemeztük a játékukat. Nem leptek meg bennünket semmi újjal, védekezésben mégis sokszor nem tudtuk jól lereagálni az adott szituációt. Ezért nem tudtunk jelentősebb előnyt szerezni, és lett a vártnál kisebb különbségű a győzelmünk. Összességében a támadójátékunkban kevés hibát fedeztem fel, de a védekezéssel csak helyenként voltam elégedett.”

A ceglédiek két következő bajnoki mérkőzésüket idegenben játszák. Előbb Lajosmizsén - november 12-én - majd Törökszentmiklóson - november 19-én - lép pályára a csapat.

Az ifjúságiak találkozóján 2-2-ig haladtak egymás mellett a csapatok, az első félidő végén viszont már 10 góllal vezettek a nyírségi fiatalok. Végül a vendégek nagy különbségű győzelmet arattak.

Ceglédi KKSE – Nyíregyháza 21-33 (10-20)
Góllövők: Bányai 7, Román 5, Vígh 4, Reznák 3, Tóth G. 2

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem