Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Május 16. 14:00, kedd | Helyi

Határtalanul!

Határtalanul!

Tanulmányi kiránduláson jártak a Várkonyisok

A Várkonyi István Általános Iskola hetedik évfolyamosai az idén is részt vettek - az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő - a HATÁRTALANUL! program keretében nyílt pályázaton, amelynek egyik fő célja a külhoni magyarsággal kapcsolatos ismeretek kiterjesztésének elősegítése.

A kirándulás úti céljaként az előző évekhez hasonlóan a szervezők Erdélyt jelölték meg, amelyre május 9-e és 12-a között került sor. Az iskola 7. évfolyamáról 51 tanuló, 6 pedagógussal vágott neki a lenyűgöző utazásnak.

A kirándulás során többek közt ellátogattak Csucsára, Kolozsvárra, Székelyudvarhelyre, Szejkefürdőre, Csíksomlyóra, Csíkszeredára, Farkaslakára, Korondra, Parajdra, Szovátára, Nagyváradra, ahol történelmi, kulturális emlékeket tekintették meg, természetesen a Békás-szoros vagy a Gyilkos-tó csodálatos látványát sem hagyták ki. A csoport szálláshelyét a zeteváraljai panzió szolgáltatta.

Látogatást tettek a Tompa László Általános Iskolába, amely partneriskolája a Várkonyinak. A szívélyes vendéglátás mellett közös sportokkal erősítették a baráti kapcsolatokat.

A Határtalanul projekt egyik legfontosabb feladata egymás jobb megismerése, az iskolai élet és a szabadidő hasznos eltöltése. Így számos lehetőség nyílt a beszélgetésekre, barátságok kialakulására. A diákok és pedagógusaik élményekben gazdagon, és az erdélyi vendégszeretet szívet melengető érzésével tértek haza.

Horváth Melinda

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció