Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 14. 17:16, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Három nap Veletek!

Három nap Veletek!

Fesztiválhangulatot hoz az idei Kossuth Toborzó

Bár a hivatalos forgatókönyv szerint csak pénteken kezdődnek az idei Kossuth Toborzó Ünnepség eseményei, a városban már gőzerővel folynak az előkészületek. Épül a színpad, szépül a tér, megújul a homlokzat, készül a város a híres toborzó beszéd 163. évfordulójának méltó megünneplésére.

Csütörtök

Az ünnepi programok elővezetése márma este megkezdődik a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, Örökség című műsorának bemutatásával (19.00 Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár Színházterme).

Péntek

Az igazi kavalkád azonban pénteken veszi kezdetét. Az ünneplőbe öltözött város és annak vezetése egy kis testmozgásra és szurkolásra invitálja a város lakosságát (09.00-14.00) a Városi Sportcsarnokban megrendezett Kossuth Kupán, ahol a Testvérvárosok közti labdarúgó tornán szoríthatunk kedvenc csapatunknak.

A „Cegléd Város Díszpolgára” címmel kitüntetett elhunytak, valamint az egykori polgármesterek sírjának megkoszorúzását (10.00-12.00) követően a Kossuth toborzó beszéd elhangzásának eredeti helyén (11.15 Kossuth téri CBA üzlet előtt) gyűlnek össze városunk nagyjai, ahol jól ismert beszédet nem más, mint Pindroch Csaba, színművész előadásában hallgathatjuk meg.

A bátrabbak, és arra alkalmasak egy délutáni véradással is megpecsételhetik az ünnepi pillanatokat (14.30 Szabadság tér).
Egy könnyed kiállítás megnyitó (Szekeres Erzsébet: „Gyümölcstermő örökség” 15.00) után a Városháza dísztermében Ünnepi Képviselő-testületi ülés veszi kezdetét (16.00-18.30 beszédek-kitüntetések-fogadás), aminek a Kossuth szobor ünnepélyes megkoszorúzása vet véget (18.30).
Az eseti „dímon-dánom” előtt a debreceni Főnix Néptáncegyüttes ünnepi műsorát (19.00 Szabadság téri színpad) tekintheti meg az érdeklődő közönség (valamint az esti koncertekre az első sort elfoglalni vágyók serege).



A lemenő nap fényében „ereszd el a hajad”, amihez a Budapest Bár koncertje melegíti be a szórakozni vágyó közönséget (20.00 Szabadság téri színpad). Fél 11-től egészen éjfélig pedig a Tankcsapda élő koncertje borzolja majd a kedélyeket.

Szombat

Azokat, akik sikeresen túlélik a péntek esti mulatságot és idejében felkelnek, azokat a Központi Tűzoltó Zenekar kora délelőtti műsora várja a Szabadság téren (09.30-11.00).

Az ingyenes gyermekkoncertet (10.00 „Házasodik a Tücsök” Kossuth Müv. Kp.) követően a Hagyományőrző egyesületek bevonulását és műsorát nézhetjük meg (10.00-12.00 Kossuth Tér – Városháza előtt). A délután 14.00 órakor kezdődő Furfangos kerékpárok bemutatójára már a későn kelők is kiérhetnek. Ezen a napon jubilál az idén 100 éves Ceglédi Tűzoltóság is, melynek ünnepi műsora a Kossuth Művelődési Központban várja az érdeklődőket. S, ha már Kossuth toborzó, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő Parancsnokság I. számú toborzó irodája egész nap várja a bátor jelentkezőket a Szabadság téren.

A zenés műsorok a Magyar Dalok Napjával kezdődnek, amit két felvonásban tekinthetünk meg (16.00 és 19.00). A klasszikusabb műfaj kedvelőinek Liszt Ferenc egyházi kórusműveivel (17.00 Református Nagytemplom), és Maczkó Mária Kazinczy díjas énekművész előadásával (18.00 Szabadság téri színpad) kedveskednek.

19.00 órától „Egy kis édes félhomály” a Kossuth Művelődési Központ Színháztermében, majd fél 10-től Balázs Fecó és a Korál zenekar (szintén) élő koncertjének dallamaira nosztalgiázhatunk a Szabadság téren.

Vasárnap

Miután az idősebb korosztály az elmúlt két napban bőséggel kiszórakozta magát, a vásárnap első sorban a gyermekeké. Bábszínház, arcfestés, ugráló vár, kőrhinta, trambulin, kézműves és egyéb gyermekfoglalkozások várják a családokat egy önfeledt vasárnap délutáni kikapcsolódásra.

Miután a fáradt gyermekek ágyba bújtak, ismét az idősebb korosztályé a terep. Fél 7-től a Pataky Művek, majd fél 8-tól az EDDA Nagykoncertjétől lesz hangos a Szabadság tér.

ja, és persze: csoki, ropi, cukorka, vattacukor, lufi, zsákbamacska, hot-dog és minden mi szem-szájnak ingere.

Ezek várnak ránk az elkövetkezendő napokban. Reméljük, az időjárás is kegyes lesz hozzánk és nem elfeledve, hogy Kossuth városa vagyunk, méltóképp ünnepeljük ezt a szép évfordulót.

Jó szórakozást mindenkinek!

Útlezárások a rendezvény ideje alatt!

FirKata

Címkék: rendezvény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció