Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 29. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Három év múlva szállíthat utasokat a 4-es metró

Három év múlva szállíthat utasokat a 4-es metró

A tervek szerint három év múlva utazhatunk a négyes metrón.

Az új vonalak kétharmad része már elkészült és miután módosították az Alstom-szerződést, a metrókocsik problémája sem akadályozhatja az átadást. Azonban az eredeti tervekkel ellentétben elmarad a második szakasz építése, vagyis a 4-es metró nem épül tovább a Bosnyák térig.

A 4-es metró első – az Etele tér és a Keleti pályaudvar közötti – szakaszának készültsége több mint 65 százalékos – tudta meg a HVG. A DBR Metró Projektigazgatóság tájékoztatása szerint az alagutat építő Bamco a közelmúltban fejezte be a munkát az átkötő alagutak és a Gellért téri állomáshoz közeli vágánykapcsolati műtárgy megépítésével. 2008 végén ugyanis engedély nélkül ennek a műtárgynak az építése miatt állt le az alagútfúrás.

A budai állomások már szerkezetkészek, a pesti oldalon viszont még zajlanak az utolsó szerkezetépítési munkák, de 2011 utolsó negyedévében ezek is befejeződnek. Összességében elmondható, hogy az építkezés az ütemtervnek megfelelően halad. Az állomások felszíni környezetének kialakítása várhatóan 2012 végén, 2013 elején fejeződik be. Az eredeti tervekkel ellentétben azonban nem fog továbbépülni a 4-es metró a Bosnyák-térig, mivel a metrónak ennek a második szakaszára a fővárosnak nincs pénze, s már az Európai Unió is jelezte, hogy nem kíván tárgyalni annak finanszírozásáról.

OrientPress

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.