Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. Június 14. 20:10, szerda | Sport

Harc az elemekkel és újabb értékes pontok

Harc az elemekkel és újabb értékes pontok

A Slovakiaringen folytatta az idei versenyévadot a Gender Racing Team, az FIA Kamion Európa Bajnokság aktuális fordulójának betétfutamaként.

Az F4 CEZ Championship mezőnyének a rendesen besűrített programban egymáson kívül még az időjárás elemeivel is meg kellett küzdeni.
Ahogy a verseny hétvége előzetesében is írtuk az F4 CEZ Championship teljes programja a pénteki és a szombati versenynapokba sűrítve került lebonyolításra. Pénteken reggel egy szabadedzés, majd délután az időmérő edzés és szombaton délelőtt az első, illetve már szinte az estébe hajlóan a második versenyfutam követték egymást. Ezzel elég komoly nyomás nehezedett a csapatokra és a versenyzőkre, hiszen ha az első versenyfutamban történik valami, akkor elég kevés idő állt volna rendelkezésre a csapatok számára a javításhoz.
A GRT csapatát szerencsére nem sújtotta semmi műszaki vagy egyéb probléma, így a szabadedzésen nyugodtan finomíthattak a beállításokon majd Olivér nekifuthatott az időmérő edzésnek ahol az ötödik rajtkockába kvalifikálta magát. A szombati versenyfutamok idejére ugyan komoly esőzést jósoltak a Slovakiaring aszfaltcsíkjára, de szerencsére végül az első futam még ideális, száraz körülmények között zajlott. A mezőny eléggé széthúzódott így a GRT versenyzője különösebb esemény nélkül a starthelynek megfelelő ötödik pozícióban ért a célba.
Ehhez képest a második versenyfutam igencsak izgalmasra sikeredett, mert előtte egy nagy zivatarból rengeteg eső zúdult a pályára, ami miatt az időterv is csúszást szenvedett. A csapatok így kicsit feszülten várták, hogy a második futam esőben vagy „csak” erősen vizes pályán kerül e lebonyolításra. Az eső elállt, de vizes gumikon és a Safety Car mögött gördülő rajttal vágott neki a mezőny a második futamnak. A nedves pálya sok mindenkit megtréfált, többek közt az első körök egyikében a Gender Racing versenyzőjét is, de a kicsúszást követően szerencsésen vissza tudott térni a pályára és folytatni tudta a versenyt. Ezzel elég nagy hátrányba került, de aztán egyre jobban kezdte megtalálni a tempót, olyannyira, hogy a futam vége felé a második leggyorsabb köridőt is megfutotta. Az utolsó körökben a felszáradó pályán már keresgélni kellett a nedvesebb íveket az elhasználódott vizes gumikkal. Olivér a nehéz körülmények között is tudta tartani a tempót és a negyedik helyen intette le a kockás zászló, így ismét nagyon értékes pontokat gyűjtött a bajnokságban. Olivér célkitűzése, hogy az eddigi versenyhétvégékhez hasonlóan folyamatosan felépítve a tempót tovább gyorsuljon és most már akár a dobogóért is harcban lehessen, csak mérsékelten valósult meg a Slovakiaring-i versenyhétvégén, de ezzel együtt mindkét futamon biztos pontszerzéssel célba hozta az autót. Ráadásul ezzel a bajnoki tabella negyedik helyére lépett fel, eddig 58 pontot gyűjtve.


„A hétvégén különböző körülmények között versenyeztünk és sok kihívást kínáló pillanatunk volt a pályán. Pénteken nem volt lehetőségünk sok kört megtenni, mert gyakran voltak piros zászlós megszakítások a szabadedzések során. Szombaton a második futam vizes pályán zajlott, ahol már egészen jó volt a tempónk. Bár az időmérőnk és versenyünk nem volt hibátlan, én elégedett vagyok, hiszen most mentünk először ilyen körülmények között az új autóval.”
F4 CEZ Championship a két cseh helyszínen folytatódik, augusztus és szeptember elején Most-ban és BRNO-ban.

- Gender Racing -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

2024. Július 11. 20:57, csütörtök | Sport

Mecsekről a Fehérvár ralira

Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal.

2024. Július 11. 07:55, csütörtök | Sport

A Veszprém HC meghívást kapott férfi kézilabda klubvilágbajnokságra

A Veszprém HC szabadkártyával részt vehet a férfi kézilabda klubvilágbajnokságon.