Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. November 28. 13:00, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Haragudott a világra, ezért ámokfutásba kezdett

Haragudott a világra, ezért ámokfutásba kezdett

Mintegy hat óra leforgása alatt elfogták a három asszony kirablásával gyanúsítható fiatal férfit a rendőrök.

Győrben, a Győr-szabadhegy városrészben szombaton 12 óra körül három nőt támadott meg egy ismeretlen, piros kabátot viselő férfi, aki a sértetteket megfenyegetve értékeik átadására szólította fel – közölte a rendőrség.

Az ismeretlen elkövető első támadása Győrben a Pannónia utcában történt, amikor egy 47 éves asszonyt nekilökött egy parkoló autónak, őt a nyakánál megragadta és pénze átadására szólította fel. A sértett segítségért kiáltott, amelyet egy közelben lakó személy észrevett, így a férfi elmenekült.

Nem ment messzire az agresszív fiatal, mert rövid időn belül a Mozsár utcában ismét lecsapott, és egy 52 éves nőtől pénze átadását követelte. Az asszony szintén hangos kiabálásba kezdett, ami miatt a támadó megfutamodott, és a rémült nőt hátrahagyva távozott.

Ennyi sem volt elég az erőszakos rablónak, mert Győrben a Rózsák terén is támadásba lendült. Egy ott gyalogló idős asszonyt hátulról fellökött, aki ennek következtében a földre esett, majd az elkövető megragadta a sértett táskáját és azzal a nőt körülbelül 5 métert húzta a földön, közben azt kiabálta neki "ha nem adod oda a táskádat, agyonverlek". A 83 éves asszonyt két alkalommal combon rúgta, és a kézitáskáját megszerezte, azzal a helyszínről elfutott. A közelben lévő és a bűncselekményt látó szemtanú a piros kabátos férfi után szaladt, őt utolérte, majd visszavette a nő táskáját tőle, amit a tulajdonosának átadott. Az eset során az idős nő megsérült.

A sértettek és a szemtanúk leírása alapján a rendőrök a feltételezett elkövetőt rövid időn belül azonosították, őt elfogták és a Győri Rendőrkapitányságra előállították.
A 20 éves győri lakossal szemben – őrizetbe vétele mellett – rablás bűntett elkövetése miatt a rendőrök büntetőeljárást indítottak. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki elmondta, hogy munkahelyéről aznap elbocsátották, és mivel elvettek tőle valamit, így vágott vissza az őt ért sérelmekért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt