Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. December 02. 19:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Halálos késelés miatt emeltek vádat Pest megyében

Halálos késelés miatt emeltek vádat Pest megyében

Vádat emeltek két férfi és egy nő ellen halálos késelés miatt Pest megyében - tudatta a főügyészség közleményben csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint a bűncselekmény italozó életmódot folytató férfi sértettje a női elkövető érdi házában lakott, szívességi lakáshasználóként. Tavaly augusztusban a nő és két férfi társa megegyezett abban, hogy a sértettet kiteszik a házból.

A két férfi levette felső ruházatát, hogy ne legyen véres, majd bement a súlyosan ittas, alvó sértetthez. Egyikük ököllel, több alkalommal megütötte a sértettet, közben a másik magához vett egy a szobában talált, huszonhárom centiméter pengehosszúságú kést. Miután az éppen magához térő sértett védekezni próbált, az egyik elkövető tizenegyszer megszúrta.

A sértett néhány percen belül meghalt, a két férfi elmenekült.

A cselekmény kitervelésében részt vevő nő másnap értesítette a hatóságokat.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság néhány napon belül elfogta az elkövetőket. A Pest Megyei Főügyészség a két férfi ellen különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, míg a nő ellen súlyos testi sértés előkészületének vétsége miatt emelt vádat.

Címkék: késelés, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során