Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Június 30. 07:15, péntek | Belföld
Forrás: mti

Gulyás Gergely: jövőre 83 milliárd forint jut az önkormányzatok rezsitámogatására

Gulyás Gergely: jövőre 83 milliárd forint jut az önkormányzatok rezsitámogatására

A kormány jelentős támogatást nyújtott és nyújt ahhoz, hogy a rezsiár növekedése miatti terheket a települések kigazdálkodhassák, jövőre 83 milliárd forintot különített el az önkormányzatok rezsitámogatására - mondta Gulyás Gergely a Megyei Jogú Város Szövetségének közgyűlése után tartott sajtótájékoztatón csütörtökön, Esztergomban.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, bíznak abban, hogy a háború és az arra adott, a kormány szerint alapvetően téves szankciós válaszok következményeit sikerül elhárítani, ebben valamennyi polgármester érdekelt.

Gulyás Gergely hozzátette, a nyári hónapokban radikális inflációcsökkenést várnak, és a kormány valóra fogja váltani azt az ígéretét, hogy az év végére egy számjegyűre szorítja le a pénzromlás mértékét.

A politikus szerint a 2024-es év a tervezés éve lesz, majd következő években a korábbiakhoz hasonló fejlesztési programok indulhatnak.

A miniszter kiemelte, az ország saját erejéből is képes erre, de a források mennyisége az Európai Unióval való megállapodástól is függ.

Gulyás Gergely úgy vélte, a polgármesterek tevékenységére "rendkívül negatív az, amit néhány ellenzéki képviselő Brüsszelben művel".

A politikus elmondta, felvetésére konstruktív hozzáállást tapasztalt az ellenzéki polgármesterek részéről, ami teljesen különbözik attól, mely a magyar és az európai parlamentben tapasztalható.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere, az MJVSZ elnöke kijelentette, hogy a városok további fejlődése csak úgy folytatódhat, ha béke lesz, és beszámolt arról, hogy a parlament által elfogadott, békepárti határozathoz eddig 2344 település csatlakozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben