Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Május 24. 15:49, kedd | Helyi
Forrás: InfoCegléd

GPS alapon fejlődik a MÁV

GPS alapon fejlődik a MÁV

A MÁV szolgáltatásfejlesztésének köszönhetően több Budapest környéki vonalon, így a ceglédi vonalon is bevezetésre kerül az utasok GPS alapon történő tájékoztatását.

Az eddig meglévő utas tájékoztatáson túl három elővárosi vonalon fejlesztik az utasok menet közbeni informálását. A GPS alapú utas tájékoztatás a vonat aktuális helyzetéről és a soron következő megállóról informálja az utasokat.
A bővítéseket követően május végére a főváros környéki vonatok már több mint nyolcvan százalékán válik elérhetővé az új szolgáltatás, ami elsősorban a leszállásokhoz nyújt segítséget.

A gépi hangosbeszélőn keresztül hallható információk az alábbi három budapesti elővárosi vonalon lesznek elérhetőek: Budapest–Vác–Szob, Budapest–Ferihegy–Monor– Albertirsa–Cegléd–Szolnok és Budapest–Sülysáp–Nagykáta–Újszász–Szolnok között hallhatják az utasok. A tájékoztatás magyar, angol és német nyelven lesz majd hallható, a hazánkba látogató turisták könnyebb eligazodása érdekében.

A fejlesztés szerelési munkálatait a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. végezte. A személyszállító vasúttársaság tervei szerint a következő lépés ezeknek a vasúti kocsiknak a vizuális kijelzővel történő felszerelése lesz.
 

Címkék: MÁV, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció