Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 23. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Giró-Szász szerint nem lesz tömeges elvándorlás

Giró-Szász szerint nem lesz tömeges elvándorlás

A kormányszóvivő szerint nem kell attól tartani, hogy az új lakhatási támogatás miatt Kelet-Magyarországról tömegesen indulnak a fejlettebb nyugati régiók felé az emberek, mert az ország középső és keleti területein is számos nagyberuházás indul.

Hasonló koncepció létezett már korábban is, de a szabályozás lényegében lehetetlenné tette azt, hogy igénybe lehessen venni a támogatást – mondta az M1 Az Este című műsorában Giró-Szász András. A kormányszóvivő közölte: a hozzájárulás maximális összege az első hat hónapban 100 ezer forint lesz, amelyből a közös költséget és a rezsit is ki lehet fizetni. A tervezet annyira életszerű, hogy ha házaspár talál munkát, akkor 150 ezer forintot igényelhetnek ketten legfeljebb, ha pedig pályakezdők „állnak össze” többen, akkor a támogatás maximális összege 200 ezer forint is lehet – magyarázta a kormányszóvivő.

Giró-Szász András szerint nem kell attól tartani, hogy Kelet-Magyarországról tömegesen indulnak a fejlettebb nyugati régiók felé az emberek. Ennek egyik oka, hogy az ország középső és keleti területein is számos nagyberuházás indul. Példaként említette Kecskemétet és Miskolcot. Azt pedig számos háttértanulmány igazolja, hogy a magyar emberek az otthonuktól 10-20 kilométerre sem szívesen mennek dolgozni, az országrészek közötti mobilitás pedig sokak számára elképzelhetetlen - tette hozzá a kormányszóvivő.

Lakhatási támogatással segítené a kormány a munkanélkülieket októbertől. Azok kérhetnek állami támogatást, akik otthonuktól legalább 100 kilométerre találnak munkát, vagy naponta minimum 6 órát kellene utazniuk munkahelyükre tömegközlekedéssel. A pénzt csak azok kaphatják meg, akiknek legalább 3 hónapja nincs állásuk, bruttó bérük pedig nem haladja meg a minimálbér háromszorosát. A lakhatási támogatás maximum 18 hónapra adható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.