Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Február 10. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

Genfben debütál a Suzuki új magyar crossovere

Genfben debütál a Suzuki új magyar crossovere

Nincs is nagyobb öröm számunkra annál, amikor egy olyan modellt vagy akár motort mutat be valamelyik gyártó, amelyet hazánkban állítanak elő. A Magyarországon jelen lévő négy autómárka, az Audi, a Mercedes–Benz, az Opel és a Suzuki sorra jelenti be az itthoni vonatkozású jó híreket – ezúttal a Suzukinak örülhetünk. Immár hivatalos, hogy a márka friss fejlesztésű és teljesen új platformra épülő, C osztályú crossovere Esztergomban fog készülni.

Az autó szériagyártású verziójának végleges nevére csak a március elején nyitó Genfi Autószalonon derül fény, annyit azonban már most tudunk, hogy a svájci kiállításon a végleges típussal találkozhatunk, a modell magját pedig a szeptemberi Párizsi Autószalonon megmutatott, 4,3 méter hosszú S-Cross koncepcióra adja. A japánok egyelőre szinte semmit nem árultak el az újdonságról, ám a hajtásláncról napvilágot látott néhány információ: megtudtuk például, hogy az autó első- és összkerékhajtással egyaránt rendelhető lesz, a motorháztető alatt pedig dízel- és benzinmotorokat egyaránt találni fogunk. A típus különben állítólag nem az SX4 egyenes ágú leszármazottja lesz, ami a minőség, a technikai színvonal és az ár terén egyaránt megmutatkozik majd.

Az SX4 rokona lesz, de fejlettebb tartalmat kap
Az SX4 rokona lesz, de fejlettebb tartalmat kap

A fenti gyári képen a végleges, Genfben debütáló változat ízelítő fotóját láthatják, alább pedig az S-Cross tanulmányról olvashatnak, szeptemberi cikkünket visszaidézve:

"Kémfotók alapján már sejthető volt, hogy a Suzuki egy, a C-szegmens meghódítására készülő hobbiterepjáró fejlesztésén fáradozik, de a mai premier már ékes bizonyítéka annak, hogy az S-Cross tanulmány sorozatérett változata jövőre a globális piac meghódítására indul. A típus persze csak része annak a modelloffenzívának, amire a japánok készülnek, így törve be a divatautók szegmensébe is, amire elsősorban az igencsak fejlődő minőségi jellemzők adnak lehetőséget.

Mondanunk sem kell, hogy tetszetős formák mellett a tervezők elsősorban a kényelmet helyezték előtérbe, miközben a praktikum sem szenvedhet csorbát, hiszen például az újdonság a kategória legnagyobb csomagterével büszkélkedhet.

Ez még csak a koncepció, de egy hónap múlva a végső verziót is láthatjuk
Ez még csak a koncepció, de egy hónap múlva a végső verziót is láthatjuk

Leszögezendő azonban, hogy az S-Cross nem a hazánkban is közkedvelt SX4 jogutódjának ígérkezik, mint inkább a Nissan Jukehoz, MINI Countrymanhez, vagy éppen Opel Mokkához hasonló divatautók babérjait kívánja learatni, miközben a kompaktok híveinek szívét sem hagyná érintetlenül. Erre utal a dinamizmust sugalló fellépés is, amit a LED-es nappali menetfény mellett a 20 hüvelykes felnik is hangsúlyosan húznak alá.

Az persze kétséges, hogy a márka imázsa lehetővé teszi-e, hogy hasonló termékekkel a Suzuki igazán versenyképes lehessen, de az nem tagadható, hogy a kellő szaktudás és kreativitás rendelkezésre áll, noha előre borítékolható, hogy az új típusokra már egészen más megközelítésben, s más szemmel kell majd tekintenie a hazai közönségnek is."

Címkék: autó, suzuki

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során