Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2014. Augusztus 21. 10:48, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Gender Racing Team- Slovakiaring - második felvonás

Gender Racing Team- Slovakiaring - második felvonás

Az idei szezonban már másodszorra és bajnoki esélyekkel áll rajthoz a Formula Renault-s csapat a szlovák versenypályán.

Izgalmas hétvége vár a Gender Racing csapatára és versenyzőire az MNASZ –Hankook - Duna Autó – Autós Gyorsasági OB hétvégi bajnoki fordulóján a Slovakiaringen. Ezen a versenyhétvégén a magyar bajnokság futamai ismét egy rangos és színvonalas nemzetközi sorozat a BLANCPAIN GT Series fordulójának betétversenyei lesznek.

Az előző háromfutamos Pannónia-ringi versenyhétvége legszebb eredményét Rónai Tamás hozta a Sárvár melletti versenypályán, ahol az MNASZ Hankook - Duna Autó Autós Gyorsasági Bajnokság Formula Renault Kupájában mindhárom futamon nagyszerű versenyzéssel szerezte meg a győzelmet! Ráadásul az utolsó futamon még az országos bajnokság formula autós kategóriájának abszolút értékelésében is felállhatott a dobogó bronzérmet jelentő harmadik fokára. Rónai ezután a remek versenyhétvége után ötvennyolc ponttal toronymagasan vezeti a Formula Renault kategória bajnoki tabelláját, abszolút bajnokesélyesként néz az újabb szlovák versenyhétvége elé és a Formula autós kategória abszolút értékelésében is a negyedik helyet foglalja el!

A Pannónia-ringes hétvége másik kellemes meglepetését a csapat másik újonca Balogh Zoltán szolgáltatta, akinek a folyamatos fejlődését nagyon jól mutatja, hogy az egyik hétvégi futam időmérő edzésén megfutotta a Formula Renault Kupa legjobb idejét is, így a kategória pole pozíciójából rajtolhatott. A futamokon végül egy ötödik és két negyedik helyezést ért el a kategóriában, az egyik versenyfutamban csak hajszállal lemaradva élete első dobogós helyezéséről. A csapat fiatal újonca ezekkel a remek részsikerekkel felvértezve készül a második szlovák versenyhétvégére.

A többszörös bajnok Eszenyi László a csapat legtapasztaltabb versenyzője kétszer is állhatott a dobogón a Formula Renault kategóriában a Pannónia-ringen. Sajnos az egyik versenyfutamban egy versenyzőtárs fosztotta meg a lehetőségtől, hogy a dobogós helyezésekért küzdhessen. Mindezzel együtt a csapat „öreg motorosa” a Formula Renault értékelésében harmincnégy ponttal a neve mellett várhatja a következő bajnoki fordulót.

A hétvégi Slovakiaringen rendezett viadal a negyedik versenyhétvégéje a 2014-es bajnokságnak Tóth Tamás a Gender Racing csapatfőnöke is a sikeres felkészülés gyümölcseként megszerzett nagyszerű Pannónia-ringi eredmények tükrében bizakodva várja a hétvégi futamokat a Slovakiaringen.

„A Pannónia-ringen egy nagyon sikeres hétvégét zártunk, hisz három versenyből Rónai Tominak hármat sikerült megnyernie, így ha a mostani hétvégén is sikeres lesz akkor már nem lehet tőle elvenni a Formula Renault-s bajnoki címet! Nagyon elégedett vagyok Balogh Zozó eddigi teljesítményével is aki folyamatosan gyorsul és az élete első pole pozícióját, is megszerezte a múltkori versenyhétvégén. Nagyon bízom a további fejlődésében, hogy a versenyzői tapasztalatai mellé most már jönnek majd az igazán komoly eredmények is. Az egész csapat nagyon várja már az újabb versenyhétvégét, hiszen három nagyon motivált és köztük egy abszolút bajnok esélyes versenyzővel vágunk neki az utolsó előtti bajnoki fordulónak!”

A Gender Racing csapata a hétvégén a Slovakiaringre is szeretettel várja a csapat szurkolóit és az autósport szerelmeseit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 19:43, szombat | Sport

Rossi magára vállalta a felelősséget a vereségért

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.

2024. Június 15. 11:06, szombat | Sport

A házigazda németek sima sikerével rajtolt a torna

A házigazda német válogatott 5-1-re legyőzte az egy félidőn át emberhátrányban játszó skót csapatot a 17. labdarúgó Európa-bajnokság pénteki, müncheni nyitómérkőzésén, a magyar érdekeltségű A csoportban.

2024. Június 15. 11:04, szombat | Sport

EURO-2024 - Kitört a futball-láz Kölnben

A házigazda német labdarúgó-válogatott Skócia felett aratott müncheni 5-1-es győzelmével az Európa-bajnokság egyes mérkőzéseinek szintén otthont adó Kölnben is kitört a futball-láz a torna péntek esti nyitómeccse során.

2024. Június 14. 23:09, péntek | Sport

Bucsi, Antal Zsigó, Kiss Norbi és a GRT is a dobogón a Slovakiaringen

A Slovakia Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára. Kiss Norbert két, Bucsi Attila egy győzelemmel zárt, de a magyar színekben kiváló formula autós és GT eredmények is születtek