Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Október 11. 17:47, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Fontos bejelentést tett a Ceglédi Sportmúzeum

Fontos bejelentést tett a Ceglédi Sportmúzeum

Bemutatták az új kiállítótermet

A Ceglédi Sporttörténeti Bizottság egy péntek délutáni sajtótájékoztató keretében mutatta be a Ceglédi Sportmúzeum új kiállítótermét.

A közel 3 millió forint összköltségű beruházás javarészt társadalmi összefogásból valósult meg. A korábban már átadott 1. számú kiállító terem Szondy István olimpiai bajnok öttusázó nevét viseli, a most elkészült reprezentatív 2. számú terem pedig a közeljövőben Zsengellér Gyula, világbajnoki ezüstérmes, Európa-válogatott labdarúgó nevét viseli majd.

Magyar László a sajtótájékoztató keretében hivatalos bejelentést tett, miszerint a jövő héten exhumálják a Cipruson elhunyt ceglédi születésű labdarúgót, majd végakarata szerint itthon a ceglédi Református Öregtemetőben temetik majd újra.

Zsengellér Gyula (Cegléd, 1915. december 27. – Nicosia, 1999. március 29.) magyar válogatott labdarúgó és az Újpest FC legendája, aki a magyar nemzeti csapat 1938-as világbajnoki szereplésekor vált világszerte ismertté. Ő lett a torna második legtöbb gólt szerző játékosa, a brazil Leonidas mögött. 1958-ban felkérték a ciprusi válogatott vezetésére, ezt a posztot két évig töltötte be. 1999-ben halt meg, 83 éves korában.

„Zsengellér a futball Paganinije” – török újság szalagcíme

Magyar László megnyitóbeszédében köszönetét fejezte ki a városvezetés és mindazon segítőknek, akik bármilyen formában hozzájárultak a kiállító terem mostani kialakításában, s így városunk sporttörténeti értékeinek megőrzésében.

A hivatalos sajtótájékoztatót egy kötetlen fogadás követte, ahol a Ceglédi Sporttörténeti Bizottság tagjai által elkészített étellel látták vendégül a megjelenteket.

>>> KÉPGALÉRIA - Kisfaludi István
>>> KÉPGALÉRIA - Balga Gábor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció