Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Február 24. 22:00, szerda | Helyi

Folytatódik a Cegléd Városi Sportuszoda fejlesztése

Folytatódik a Cegléd Városi Sportuszoda fejlesztése

Második üteméhez érkezett a szinte napra pontosan két évvel ezelőtt átadott uszoda fejlesztése.

A Ceglédi VSE Elnöksége egy csütörtöki sajtótájékoztatón számolt be a nagyrészt TAO felajánlásokból megvalósuló beruházás részleteiről.

Az örömteli hírt Horváth József, az egyesület elnöke jelentette be, aki hozzátette - az uszoda fejlesztés mintegy 400 milliós költségének nagy hányadát a vállalkozói adóforintok teszik ki, de a tervek szerint az önkormányzat is részt vállal a beruházásból.

A nyáron elkezdődő munkálatok során többek között sportszállót, szaunát, konditermet, büfét, és klubhelyiséget alakítanak ki az uszoda területén. Erről már Tőrös Csaba tervező beszélt, aki fontos fejlesztésként emelte ki a mozgáskorlátozott bejárót és öltözőt. A tervezés során nagy hangsúlyt fektettek az energiahatékonyságra. Ennek szellemében a hőszigetelt épület fűtését a melegvizes medencéből elfolyó víz újrahasznosításával oldják meg, a későbbiekben pedig egy napelemparkot is terveznek, ami tovább csökkenti majd a létesítmény kiadásait.

A fejlesztés nagyban hozzájárul a vízilabda szakosztály eredményes működéséhez is. A szakosztály működési költségeit idén 40 millió forintban határozták meg, ami biztosítja az edzések, a versenyeztetés, felszerelések, valamint az egyéb kiadásokat – mondta el Veres Rudolf, a szakosztály vezetője, aki hozzátette, hogy a strandszálló a vízilabdán kívül más sportágak számára is lehetőség biztosíthat majd edzőtáborok szervezésére.

Az építési munkálatokat várhatóan tavasszal, nyár elején kezdik majd el, így a tervek szerint legkésőbb egy év múlva átadható lesz a sportlétesítmény.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció