Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. December 16. 16:06, hétfő | Helyi

Földi László reagált

Földi László reagált

Földi László közleményben reagált Volner János Jobbikos képviselő pénteki kijelentéseire

A szolnoki elkerülő helyett Budapest felé épüljön meg az autópálya – kezdeményezte Volner János a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltje pénteki sajtótájékoztatóján. Földi László polgármester közleményében úgy reagált: Volner nyitott kapukat dönget, hiszen ő Fidesz-KDNP-s képviselőként korábban többször is szorgalmazta a sztrádaépítést.

A Jobbik azt kezdeményezi, hogy először Ceglédig épüljön ki a sztráda és csak ezt követően folytassák a Fegyvernekig tartó szakasszal. Vagyis az M4-es autópálya ne Abony és Fegyvernek között épüljön meg első lépésben, hanem Budapest és Cegléd között kell megépülnie, hiszen jóval nagyobb forgalmú lesz a fővároshoz közel eső szakasz. – adta hírül a ctv.hu.

Földi László reagálásában úgy fogalmazott: a Jobbikos képviselő nyitott kapukat dönget, hiszen Volner, mint országgyűlési képviselő is jelen volt a parlamentben, amikor több alkalommal is felszólalt ebben a kérdésben. Mint mondta: két hete kapott ígéretet arra, hogy a következő fejlesztési ciklusban, hazai forrásból megvalósul a négyes főút négysávosítása Cegléd és Budapest között.

Hozzátette, azt kivitelezhetetlennek tartja, hogy a főút Abony és Fegyvernek közti szakaszára szánt összegből szélesítenék az utat Cegléd és Budapest között. Már csak azért is, mert néhány jelentős földrajzi körülmény alaposan megnehezíti a kivitelezést, például az, hogy a nyomvonal jelentős része a Tisza árterén fut keresztül. A rendelkezésre álló források pedig nem teszik lehetővé, hogy ekkora többletmunkát és kiadást felvállaljanak. Földi közleményében arról számol be, hogy egyetértenek, hogy szükség van az út szélesítésére és ez el is készül majd a következő ciklusban.

Címkék: Földi László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására