Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Április 17. 10:48, csütörtök | Helyi önkormányzati

Földi László a térség országgyűlési képviselője

Földi László a térség országgyűlési képviselője

Átvette országgyűlési képviselői mandátumát Földi László. Az április 6-i választáson a Fidesz-KDNP közös jelöltje kapta legtöbb, pontosan 18732 szavazatot.

A törvényben meghatározott határidőig nem érkezett fellebbezés, így a választás eredménye jogerőssé vált - ismertette a választókerület választási bizottságának elnöke, Farkasné dr. Piroska Emőke a szerdai eseményen. A választási bizottság tagjainak mandátuma ezzel lejárt.

Földi László elsőként a családjának köszönte meg, hogy kitartott mellette, de köszönetet mondott mindenkinek, aki segített a kampányban, mellette állt, vagy elment szavazni, függetlenül attól, hogy kire adta le a voksát, hiszen a szabad választás lehetősége a demokrácia kiteljesedése - mondta Földi László. Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, ettől a perctől többé nem a Fidesz-KDNP jelöltje, hanem a választókerület mind a 10 településének országgyűlési képviselője, akinek az a feladata, hogy mind a majd' százezer itt élő ember érdekeit képviselje.

A jövőre nézve Földi László először az infrastruktúra fejlesztését emelte ki, különösen az M4-es és az M 8-as út megépítését, aminek köszönhetően több munkahely jöhet létre a környéken. Emellett kerékpárútra van szükség Cegléd és Csemő, valamint Cegléd és Nagykőrös között, hiszen ezeken az utakon jelenleg életveszélyes biciklivel közlekedni - mondta Földi László. Az országgyűlési képviselő lovas rendőrség felállítását szorgalmazza a tanyavilágban, illetve felhívta az illetékesek figyelmét egy térfigyelő kamera-hálózat fejlesztésére kiírt pályázatra.

Az Európai uniós források elosztása szempontjából ugyan hátrányos helyzetben van a térség a régiós besorolása miatt, ugyanakkor azt már sikerült elérni, hogy az itteni kis- és középvállalkozások 55 százalékos támogatási intenzitással pályázhassanak, amit a hazai források tesznek lehetővé. Földi László emellett a sportcélú fejlesztéseket is a kiemelt feladatok között említette.

A mandátum ünnepélyes átadásán jelen volt Romhányiné Balogh Edit, Abony polgármestere, aki a baloldali összefogás színeiben indult a választáson, illetve Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere, és a korábbi Pest 16.vk. országgyűlési képviselője is.

Címkék: Földi László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben