Városlista
2022. június 30, csütörtök - Pál

Hírek

2022. Május 11. 13:53, szerda | PR
Forrás: (x)

Fogyás szülés után avagy hogyan nyerjük vissza gyorsan régi alakunkat!

Fogyás szülés után avagy hogyan nyerjük vissza gyorsan régi alakunkat!

A fotó forrása: Nicoleta Ionescu / Shutterstock.com

Eltelt már egy kis idő azóta, hogy a kisgyermeke megszületett és még mindig nem tud visszatérni a régi alakjához? Még mindig zavarják azok a plusz kilók, amelyek miatt sokan azt gondolják, hogy ismét várandós állapotban van? Talán megnyugtatja Önt, hogy ezzel a gonddal nincs egyedül, és hogy lehet tenni ellene valamit. És hogyan?

A terhesség kilenc hónapig tartott

Mindenhez türelemre van szükség. A gyermeket kilenc hónapig hordta a szíve alatt, így nem várható el Öntől, hogy a régi testsúlyával érkezzen haza a kórházból. A következő hónapokban szintén számos kihívás elé néz, hiszen a baba ellátása rengeteg feladattal jár. Ennek ellenére még így is elérheti, hogy lead néhány kilót a testsúlyából. Néha azonban előfordul, hogy még egy kilót sem képes leadni, és állandóan fáradt vagy kevés az energiája. Mit tehetünk ilyenkor?

Válassza a kiegyensúlyozott étrendet

Ez az időszak nem alkalmas arra, hogy drasztikus fogyókúrába fogjon, ezért az egészséges, kiegyensúlyozott étrend sokkal jobb választás. Ez segíthet a fogyásban és a fáradtság megszüntetésében. A friss zöldségek, gyümölcsök, tengeri halak, diófélék és a sok tejtermék nem hiányozhat az étrendből.

Ha már a tápanyagoknál tartunk, tudta, hogy az étkezéssel a szervezetünkbe 3 fő makrotápanyagot viszünk be, nevezetesen a szénhidrátokat, zsírokat és fehérjéket? Ügyelnie legfőképpen a szénhidrátbevitelre kell, a kiegyensúlyozott étrendben pedig hangsúlyt kell fektetni a fehérjebevitelre és természetesen a vitaminokra is.

Tudta, hogy a ketodiéta, nagy segítség lehet a szülés utáni kilók leadásában, hiszen éhezés nélkül is gyors fogyást ígér. Hogyan lehetséges ez? Ez a fogyókúra a fehérjében, ásványi anyagokban, vitaminokban és rostokban gazdag, de minimális szénhidrátot tartalmazó élelmiszereken alapul. Ezáltal a szervezet a ketózis állapotába kerül, és energiaforrásként nem a szénhidrátokat, hanem a saját zsírraktárait használja fel.

A fotó forrása: Olga Miltsova / Shutterstock.com

Mozogjon sokat!

Testmozgás nélkül nem lehet visszaszerezni a régi alakot, ez mindenki számára nyilvánvaló. Mielőtt azonban bármilyen megerőltetőbb edzésbe kezdene, fel kell épülnie a szülésből. Még ekkor sem kell edzőterembe sietnie; a kardió edzés, vagyis a kerékpározás, az úszás, és a futás is segíti a zsírégetést.

A fotó forrása: RossHelen / Shutterstock.com

Tartsa be az ivási rendet

Gondolta volna, hogy az elegendő folyadékbevitel is segít a felesleges kilók leküzdésében? Ezenkívül eltávolítja azokat a méreganyagokat, amelyeknek nincs mit keresniük a szervezetben. Igyon rendszeresen, kisebb adagokban. Amit napközben elmulasztott, ne igyekezzen este pótolni. A szükséges anyagok ilyenkor kiürülnek a szervezetből, ami a veséknek sem tenne jót.

Érezze magát jól és aludjon eleget

Ha aggodalmaskodik, amiatt, hogy a szülés után még mindig nem ment le a súlya, az sem Önnek, sem a babának nem tesz jót, és ez egyáltalán nem segít. Sokkal jobb, ha kipiheni magát vagy elegendő alvásban van része.

Most biztosan arra gondol, hogy egy kisgyermeknél az alvás problémát jelent, és igaza van. De miért ne használhatná ki azokat a pillanatokat, amikor a baba is alszik? Vagy miért nem küldi el az apukát vagy a nagyszülőket sétálni a babával, miközben Ön is alhatna egy kicsit?

Egy tipp a végére: Szakítson magának időt az uzsonnára is

Sok anyuka napközben szundikál, és nem is gondol a rendszeres étkezésre. De gyakran vannak olyan pillanatok, amikor jól jönne egy kis uzsonna az energia pótlására. Erre a célra nagyszerű az alacsony szénhidráttartalmú, de magas fehérjetartalmú proteines uzsonna.

Címkék: életmód, fogyás, szülés

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 23. 09:48, csütörtök | PR

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Lezajlott a Szikvízkészítők Nemzetközi Konferenciája Gyulán (2022. június 10-11.)

2022. Június 20. 08:41, hétfő | PR

A legszükségesebb elemek étkeződbe

Mivel a legtöbb ember számára a konyha és a nappali a legfontosabb terek, sokan megfeledkezünk arról, hogy étkezőnkre is megfelelő figyelmet szenteljünk a berendezés vagy átalakítás során.

2022. Június 17. 08:00, péntek | PR

NATO kompatibilis a Jánosik Kft

Az AQAP 2110 katonai normatíva szerinti katonai minőségirányítási rendszer ellenőrzése sikerrel zárult a Jánosik és Társai Kft-nél.

2022. Június 16. 08:31, csütörtök | PR

Az online tér a lehetőségek otthona

Úgy tűnhet, hogy a digitalizáció valójában hatalmas teher. Különösen egy-két olyan iparág számára, ahol a virtuális jelenlét szükségessége ezelőtt soha, még csak fel sem merült.